Umut Süleyman Altınpa dünya 3'üncüsü oldu

Umut Süleyman Altınpa dünya 3'üncüsü oldu

Umut Süleyman Altınpa, IFBB ve NPC'nin ortak düzenlediği Olympia Amateur Orlando'da sahneye çıktı. Başarılı sporcu, kendi kategorisinde 3'üncü olarak önemli bir zafere imza attı.

Umut Süleyman Altınpa, IFBB (Uluslararası Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu) - NPC'nin (Ulusal Fizik Komitesi) ortak düzenlediği Olympia Amateur Orlando'da yarıştı.

Türkiye'yi temsil eden tek Türk sporcu olarak sahneye çıkan başarılı sporcu, 105 kişinin podyuma çıktığı organizasyonda üçüncü oldu.

Önemli bir başarıya imza atan Altınpa, Olympia Fuarı'na da katıldı. Fuarda büyük ilgi gören Altınpa hayranlarıyla fotoğraf çektirdi.

Yarışma sonrası Instagram hesabından açıklama yapan Altınpa şu ifadeleri kullandı:

"Katılmış olduğum yılın son ve ligin en büyük organizasyonu olan Olympia Amateur yarışmasında Orlando'da kendi klasımda 3. olmak nasip oldu. Gerçekten şaşkınlık verecek derecede kalabalık ve zehir gibi rakiplerin olduğu bu organizasyonda, dostlarımızın duası dışında hiç kimseye minnet etmedim. Kendi imkanlarım ile hazırlığımı yapıp bu dereceyi bu şekilde göğüslediğim için mutluyum. Bu işin merkezinde olup, oyunun içinde baş gösteren tehlikeli bir karakter olmak ayrıca heyecan verici... Ülkemiz adına böyle bir başarı elde ettiğim için huzurluyum. Organizasyonların en büyüğünde ilk 3’e kalmak herkese değil yine bana, bize nasip oldu… Bana bu süreçte destek olan başta ailem olmak üzere tüm dost, arkadaş, kardeş ve sevdiklerime teşekkürü borç bilirim. Dönmem gereken yurduma dönmeyeceğimi, burada kalıp yapılması gerekeni yapmaya devam edeceğimi buradan sizlere duyurmak isterim..."

Umut Süleyman Altınpa Altınpa Olympia Amateur Orlando