Ukrayna'nın Pekin 2022'deki tek madalyasını kazandı! Şimdi ise otoparkta saklanıyor

Ukrayna'nın Pekin 2022'deki tek madalyasını kazandı! Şimdi ise otoparkta saklanıyor

Ukrayna'nın serbest stil kayakçısı Oleksandr Abramenko, bir süre önce Olimpiyatların görkemli sahnesinde ülkesini temsil etti ve ülkesinin Pekin 2022'deki tek madalyasını kazandı. Şimdi ise Rusya saldırılarının ardından apartmanının otoparkında saklanıyor

Ukrayna'nın serbest stil kayakçısı Oleksandr Abramenko, bir süre önce Olimpiyatların görkemli sahnesinde ülkesini temsil etti ve ülkesinin Pekin 2022'deki tek madalyasını kazandı. Şimdi ise Rusya saldırılarının ardından apartmanının otoparkında saklanıyor.

New York Times'da yer alan habere göre, Rusya'nın Ukrayna'nın Kiev kentini işgal edeceği açıklamalarının ardından halk sığınaklara ve apartman altlarındaki otoparklara sığınmaya başladı. Bunlardan biri de Ukrayna'ya 2022 Peki Kış Olimpiyatları'nda ülkesine tek madalyasını kazandıran Oleksandr Abramenko. Abramenko eşi ve 2 yaşında çocuklarıyla birlikte otoparkta saklanıyor. 

Obramenko otoparkta

New York Times'a konuşan Abramenko "Geceyi otoparkta geçiriyoruz. Çünkü hava saldırısı riski yüksek ve sirenler sürekli çalıyor." dedi. Abramenko, evinden olimpiyat madalyalarını da alarak Slovakya ya da Macaristan sınırına doğru gitmeyi planlıyor.

Öte yandan İsveçli olimpik sporcular aralarında para ve malzeme toplayarak Ukrayna sınırına giderek yardım malzemeleri dağıtmayı planlıyor. 

Kaynak: Diğer

pekin 2022 ukrayna Rusya Olimpiyatlar