UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Leipzig-Liverpool maçı Macaristan'da oynanacak

UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Leipzig-Liverpool maçı Macaristan'da oynanacak

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Almanya'nın Leipzig ile İngiltere'nin Liverpool takımları arasında yapılacak son 16 turu ilk maçı, iki ülke arasındaki seyahat kısıtlamaları nedeniyle Macaristan'da oynanacak.

UEFA'dan yapılan açıklamaya göre Leipzig'in Liverpool'u ağırlayacağı karşılaşmanın, Almanya ile İngiltere arasında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını yüzünden uygulanan seyahat kısıtlamaları sebebiyle Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Puskas Arena'da oynanmasına karar verildi.

Karşılaşma, planlandığı gibi 16 Şubat Salı günü TSİ 23.00'te başlayacak.

NE OLMUŞTU?

Alman hükümeti geçen hafta, mutasyona uğrayarak daha hızlı yayılan Kovid-19 türlerinin yoğun görüldüğü 7 ülkeden gelen yolcuların ülkeye girişini 17 Şubat’a kadar yasaklama kararı almış ve bu listede İngiltere’ye de yer vermişti.

Bu düzenlemenin çok az istisna öngördüğüne dikkat çekilmiş, ardından Leipzig kulübünün içinde bulunduğu durumun istisna teşkil etmediği bildirilmişti. Bunun üzerine Leipzig kulübünün rakibi Liverpool'un ülkeye girmesi için yaptığı özel talep Federal Polis Teşkilatı tarafından reddedilmişti.

Kaynak: AA

Şampiyonlar Ligi Leipzig-Liverpool maçı koronavirüs Almanya'da koronavirüs İngiltere'de koronavirüs mutasyonlu koronavirüs