UEFA, Finansal Fair Play raporunu açıkladı!

UEFA, Finansal Fair Play raporunu açıkladı!

UEFA, son 2 yıllık Finansal Fair Play raporunu açıkladı. Galatasaray'ın anlaşma şartlarına uyduğu, Beşiktaş'a para cezası uygulandığı, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un ise anlaşma şartlarını ihlal ettiği için duruşma aşamasında oldukları belirtildi.

UEFA, 2017-2018 ve 2018-2019 sezonlarıyla ilgili Finansal Fair Play raporunu açıkladı.

Raporda Galatasaray'ın anlaşma şartlarına uyduğu bilgisi yer alırken, Beşiktaş'a 100 bin Euro para cezası uygulandığı belirtildi. 

UEFA, Finansal Fair Play raporunu açıkladı! - Resim : 1

FENERBAHÇE VE TRABZONSPOR FFP YAPILANDIRMASINI İHLAL ETTİ

UEFA Raporu'na göre son iki yılda finansal fair play yapılandırma anlaşmasını ihlal eden üç kulüp oldu. Bunlardan ikisi Türkiye'den çıktı. Rus ekibi Rubin Kazan'ın yanı sıra Fenerbahçe ve Trabzonspor'un da yaptıkları anlaşmaları ihlal ettikleri ve bunların yargısal birime sevk edildikleri vurgulandı.

UEFA, Finansal Fair Play raporunu açıkladı! - Resim : 2

UEFA, 19 Temmuz'da Fenerbahçe'ye verdiği cezaları açıklamış; UEFA gelirlerinden 2 milyon Euro kesintiye gidileceği ve 2020-2021 ve 2021-2022 sezonlarındaki UEFA kadrolarının 23 futbolcuyla sınırlandırılmasına karar vermişti. Fenerbahçe'ye pozitif transfer bakiyesi zorunluluğu getiren UEFA, aksi takdirde kulübün 2020-21 ve 2021-22 sezonlarındaki yeni transferlerini UEFA kadrosuna dahil edemeyeceğine de duyurmuştu.

Trabzonspor ise aynı dönemde verilen "UEFA katılım gelirinin yüzde 50'sine el konulması" kararını CAS'a taşımıştı.

Her iki takıma da 15 Ekim'e kadar "Finansal Fair Play şartlarının" yerine getirilmesi bildirilmişti.

BEŞİKTAŞ YAPILANDIRMADAN ÇIKTI, GALATASARAY'IN SÜRECİ SÜRÜYOR

Galatasaray'ın yapılandırma anlaşması sürerken, sarı-kırmızılı takımın yükümlülüklerini bu sezon da aynı şekilde yerine getirmeye devam etmesi durumunda yapılandırma anlaşmasından çıkartılacağı belirtildi.

Beşiktaş'ın ise geride kalan 2 yılda mali gerekliliklerini yerine getirerek yapılandırma anlaşmasından çıkan 8 kulüpten biri olduğu bilgisi paylaşıldı.

UEFA, Finansal Fair Play raporunu açıkladı! - Resim : 3

UEFA Finansal Fair Play FFP