UEFA Avrupa Ligi Slovan Bratislava 4-2 Beşiktaş

UEFA Avrupa Ligi Slovan Bratislava 4-2 Beşiktaş

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi K Grubu ilk maçında deplasmanda Slovakya ekibi Slovan Bratislava ile karşılaştı. Mücadele ev sahibi ekibin 4-2 üstünlüğü ile sona erdi.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi K Grubu ilk maçında deplasmanda Slovakya ekibi Slovan Bratislava ile karşılaştı. Mücadele ev sahibi ekibin 4-2 üstünlüğü ile sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR

12. dakikada sağ kanattan Medvedev'in ortasında penaltı noktası üzerinde Sporar'ın kafa vuruşunda top yandan dışarı çıktı.

15. dakikada kaleci Greif'in degajında ceza sahası dışında Rebocho ile Karius topa müdahale yapmak için çarpışınca Sporar sol çaprazdan meşin yuvarlığı boş ağlara yolladı. 1-0

28. dakikada Joeri De Kamps ceza sahası içinde Ljajic'i düşürünce hakem penaltı noktasını gösterdi.

29. dakikada beyaz noktanın başına geçen Ljajic topu ağlarla buluşturdu. 1-1

45+1. dakikada sol kanattan N'Koudou'nun ortasında Bozhikov meşin yuvarlağı kendi ağlarına gönderdi. 1-2

58'  Savunmanın arkasına atılan pasta top Ruiz'den sekti ve sağ taraftan ceza sahasına giren Sporar topu yakın köşeden ağlara gönderdi.2-2

54. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazda topla buluşan Diaby’nin şutundan meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.

58. dakikada Holman’ın pasında savunmanın müdahale edemediği topla buluşan Sporar ceza sahası sağ çaprazdan şık bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 2-2

63. dakikada sol kanattan hızla ceza sahasına giren Mohammed Khadfi’nin vuruşunda top az farkla yandan dışarı gitti.

75. dakikada Marco’nun savunmanın arkasına attığı topla buluşan Drazic’in kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutu Karius’dan döndü.

81. dakikada sol kanattan Ljajic’in köşe atışında Atiba’nın kafa vuruşunu savunma çizgiden çıkardı.

90+3. dakikada sağ kanattan Holman'ın kullandığı köşe atışında arka direkte bomboş durumda Ljubicic topu filelere yolladı. 3-2

90+5. dakikada sol kanattan ceza sahasına giren Khadfi'nin şık vuruşunda top ağlarla buluştu. 4-2

Stat: Tehelne Pole

Hakemler: Kristo Tohver xx, Silver Koiv xx, Aron Hrsing xx

Slovan Bratislava: Greif xx, Bozhikov xx, Medvedev xx, Vernon De Marco xx, Abena xx, Holman xx, Joeri De Kamps xx (Ljubicic dk. 82 xx), Rabiu xx (Bajric dk. 89 ?), Drazic xx (Daniel dk. 77 x), Khadfi xx, Sporar xxx

Yedekler: Sulla, Sukhotsky, Nono, Strelec

Teknik Direktör: Jan Kozak

Beşiktaş: Karius x, Victor Ruiz x (Atiba dk. 74 x), Douglas x, Vida x, Rebocho x, Diaby x (Lens dk. 79 ?), Elneny x, Kevin N'Koudou x (Güven Yalçın dk. 82 ?), Ljajic xx, Dorukhan Toköz x, Umut Nayir x

Yedekler: Utku Yuvakuran, Gökhan, Caner Erkin, Necip

Teknik Direktör: Abdullah Avcı

Goller: Sporar (dk. 15 ve 58), Ljubicic (dk. 90+3), Khadfi (dk. 90+5) (Slovan Bratislava), Ljajic (dk. 29 pen.), Bozhikov (k.k.) (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Victor Ruiz, Ljajic (Beşiktaş), Joeri De Kamps, Ljubicic (Slovan Bratislava)

MAÇTAN NOTLAR

Teknik direktör Abdullah Avcı maç kadrosunu dünkü basın toplantısında söylediği gibi Gazişehir Gaziantep maçından 3 oyunucuyu değiştirerek oluşturdu. Gazinatep'te sahada olan Güven Yalçın, Gökhan Gönül ve Caner Erkin yedeğe çekilirken yerlerine Umut Nayir, Douglas ve Rebocho görev aldı. Bu futbolculardan Güven Yalçın formsuzluk sebebiyle kızağa alınırken, Gökhan Gönül ve Caner Erkin dinlendirildi. Yeni transferler Douglas ve Rebocho bu sezon ilk kez 11'de oynama fırsatı bulurken, teknik direktör Abdullah Avcı'nın Tyler Boyd'u 18 kişilik maç kadrosuna almaması dikkat çekti. Gazişehir maçında yabancı kuralına takılan Jeremain Lens ise yeniden 18 kişilik kadroya dahil edildi.

Beşiktaş, Slovan Bratislava karşısına Karius, Douglas, Vida, Ruiz, Rebocho, Elneny, Dorukhan, Diaby, Ljajic, N'Koudou ve Umut Nayir 11'i ile çıktı.

BRATİSLAVA'YA YÖNETİCİ AKINI

Beşiktaş yönetimi Bratislava deplasmanına büyük ilgi gösterdi. Kafile ile Slovakya'ya gelen Umut Güner, Ahmet Kavalcı ve Ahmet Ürkmezgil'in yanı sıra başkan Fikret Orman ile yöneticiler Hüseyin Mican ve Şafak Mahmutyazıcıoğlu da kafileden ayrı Slovakya'ya geldi ve karşılaşmayı takip etti.

CEZAYI BİLMEYEN TÜRK TARAFTARLAR HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI

Slovan Bratislava - Beşiktaş maçı, Slovak ekibinin cezası sebebiyle kulüplerin özel davetlileri haricinde seyircisiz oynandı.

Bratislava'nın UEFA nezdinde yaptığı girişimlerle karşılaşma sadece 14 yaş altı çocuklara açık yapıldı. Ancak; durumu bilmeyen bazı Türk taraftarlar da cezanın Beşiktaş'ı da kapsadığını şehre geldikten sonra öğrenince büyük hayal kırıklığı yaşadı. Türkiye, Avusturya ve Almanya'dan gelen Türk taraftarlar yaşadıkları hayal kırıklığını şehri gezerek telafi etmeye çalıştı. Hatta karşılaşmanın 14 yaş altı çocuklara açık olduğunu öğrenen Avusturyalı Türkler, gün içinde Viyana ve yakın çevrelere giderek çocukları toplayıp maça girmeyi hedefledi. (UEFA'nın kuralı gereği en az 10 çocuğa bir büyüğün vekalet etmesi gerekiyor.)

Bu arada Beşiktaşlı futbolcular maçı seyretmeye gelen çocuklara çiçek atarak güzel görüntüler sergilediler.

UEFA Avrupa Ligi Slovan Bratislava 4-2 Beşiktaş - Resim : 1

Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi K Grubu Slovan Bratislava