Tuzlaspor'dan Arda Turan'a şok: Tam 21 bin TL

TFF
Tuzlaspor'dan Arda Turan'a şok: Tam 21 bin TL
FOTOĞRAF: DepoPhotos

TFF 1. Lig'in 3. haftasında oynanacak olan Tuzlaspor-Eyüpspor maçının bilet fiyatlarının 21 bin TL olması büyük tepki çekti.

TFF 1. Lig'in 3. haftasında ligde henüz galibiyet elde edemeyen Tuzlaspor, sahasında ligin iddialı ekiplerinden Eyüpspor'u konuk edecek.

Tuzlaspor Yönetimi'nin Eyüpspor karşılaşması için belirlediği fahiş maç bileti fiyatları sosyal medyada gündem oldu.

Sancaktepe 15 Temmuz Stadı'nda oynanacak müsabaka için geçen sene 50 bin lira olarak belirlenen deplasman tribünü bilet fiyatları bu sezon 21 bin liradan satışa çıkarıldı.

Ev sahibi Tuzlaspor taraftarları ise karşılaşmayı stadyumda izleyebilmek için 17 bin lira ödemek zorunda kalacak.

Geçtiğimiz yıl Eyüpspor cephesinin tepkisini çeken bilet fiyatı politikası sonrası Tuzlaspor'un bir kez daha yüksek rakam belirlemesine futbolseverler anlam veremediler.

Teknik direktörlüğünü Arda Turan'ın yaptığı Eyüpspor, geçtiğimiz sezon sahası bakımda olan Tuzlaspor'a stadının kapılarını açarak jest yapmıştı.

Tuzlaspor'dan Arda Turan'a şok: Tam 21 bin TL - Resim : 1

TFF, PARA CEZASI VEREBİLİR

Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Disiplin Talimatı'nın 49. maddesine göre kendi seyircisine uyguladığı en düşük bilet fiyatının yüzde 30'undan fazla fiyatla satan takımlara para cezası veriliyor.

Futbol Disiplin Talimatı'nın 49. maddesi şöyle: "(2) Misafir kulüp seyircisine kendi seyircisine uyguladığı en düşük bilet fiyatının %30’undan fazla fiyat uygulayan, seyircisiz oynanan müsabakalarda misafir kulüp seyircilerine son beş resmi müsabakada belirlenen misafir tribün bilet fiyatlarının ortalamasından daha fazla bilet fiyatı belirleyen veya benzeri fiillerle menfaat sağlayan kulüplere Süper Lig için 2 milyon TL’den 2 milyon 500 bin TL’ye kadar, 1. Lig için 1 milyon TL’den 1 milyon 250 bin TL’ye kadar, 2. Lig için 40 bin TL’den 60 bin TL’ye kadar, 3. Lig için 20 bin TL’den 30 bin TL’ye kadar para cezası verilir."

Kaynak: Haber Global TV

Tuzlaspor Eyüpspor TFF 1. Lig haberleri Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan