Türkiye'den Şampiyonlar Ligi'ne bir takım daha katılabilir ama bir şartla... İmkânsız görev

UEFA Şampiyonlar Ligi
Türkiye'den Şampiyonlar Ligi'ne bir takım daha katılabilir ama bir şartla... İmkânsız görev
Fotoğraf: DepoPhotos

UEFA ülke puanı sıralamasında Türkiye, tarihinin en iyi sezon başlangıçlarından bir tanesini gerçekleştirdi. Türkiye bu başarısını devam ettirip sezon boyunca en çok puan toplayan ilk 2 takım arasında yer alırsa Şampiyonlar Ligi'ne bir takım daha gönderebilir.

İki yıl önce listede 20. sıraya kadar gerilememiz nedeniyle Süper Lig şampiyonu artık Şampiyonlar Ligi'ne grup aşamasından katılamaz olmuştu.

Ancak konuyla ilgili farkındalık ve duyarlılık oluşmasının da büyük etkisiyle artık temsilcilerimiz maçlara sadece kendi faydaları açısından değil, ülke futboluna yapacakları katkı açısından da bakmaya başladı.

Bu sezon Beşiktaş (4.0), Fenerbahçe (4.0), Galatasaray (3.5), Adana Demir (2.5) ile toplanan puanlar genel ortalamada 3.500'e ulaştı. Türkiye böylece, Polonya ile birlikte en fazla puan toplayan ülke konumuna yükseldi.

Bu istatistikte Türkiye sezonu ilk ikide tamamlarsa bir sonraki sezon 1 numaralı kupaya bir fazla takım gönderebilecek. Çünkü Şampiyonlar Ligi'nde takım sayısı artık 32'den 36'ya çıkacak, 4 yeni kontenjandan 2'si, bir önceki sezon takımları toplamda en çok puanı toplayan iki ülkeye verilecek.

Kaynak: Diğer

Şampiyonlar Ligi UEFA futbol Süper Lig