Türkiye, UEFA sıralamasında Yunanistan'ın gerisine düştü

Süper Lig
Türkiye, UEFA sıralamasında Yunanistan'ın gerisine düştü

Avrupa arenasında boy gösteren kulüplerin aldığı başarısız sonuçların ardından Türkiye, UEFA sıralamasında Yunanistan'ın gerisine düşerek, 19. basamağa geriledi.

Türkiye, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) son beş yıllık başarıyı baz aldığı ülke sıralamasında, son yıllarda gelen kötü sonuçlarla 19. sıraya kadar geriledi ve Yunanistan'ın gerisine düştü.

Sezona 5 takımla başlayan ancak Sivasspor ve Trabzonspor'un elenmesiyle birlikte yoluna 3 takımla devam eden Türk futbolu, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin mağlubiyetleri sonrasında kan kaybını sürdürdü.

Sıralamada geride kalan ülkeler, büyük turnuvalara direkt katılım hakkını kaybediyor. Bu sebeple UEFA ülke sıralamasında Türkiye'nin en az 15. sıraya yükselmesi gerekiyor.

Türkiye, bu sezonu ülke sıralamasında ilk 15'de bitiremezse, 2023/24'te Şampiyonlar Ligi'ne 1 takım gönderecek, ancak bu takım turnuvaya direkt gruplardan katılamayacak ve ön eleme turu oynamak zorunda kalacak. UEFA Avrupa Ligi'ne takımına gönderemeyecek Türkiye, UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne ise 3 takımla katılım sağlayacak.

Türkiye ilk 15 içerisinde yer alırsa Şampiyonlar Ligi'nde 2, UEFA Avrupa Ligi'nde 1, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde ise 2 takımla katılım sağlanacak.

UEFA ÜLKELER SIRALAMASI'NDA SON DURUM:

Türkiye, UEFA sıralamasında Yunanistan'ın gerisine düştü - Resim : 1

Kaynak: Haber Global TV

türkiye UEFA ülkeler sıralaması