Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Kupa'nın oynanacağı yeri ve tarihi açıkladı 

İsmail Kartal Fenerbahçe Galatasaray Okan Buruk Turkcell Süper Kupa
Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Kupa'nın oynanacağı yeri ve tarihi açıkladı 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yaptığı açıklamada geçtiğimiz sezonu lig şampiyonu olarak tamamlayan Galatasaray ile Türkiye Kupası şampiyonu olan Fenerbahçe arasındaki TFF Süper Kupa finalinin 30 Aralık 2023 tarihinde Suudi Arabistan'da oynanacağını duyurdu.  

TFF'den yapılan açıklama şu şekilde: "2022-2023 Sezonu Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe arasındaki 2023 Turkcell Süper Kupa maçı kulüplerimizin bilgisi dahilinde, 30 Aralık 2023 Cumartesi günü saat 20.00'de Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda oynanacaktır."

OKAN BURUK 30 ARALIK TARİHİNE SICAK BAKMAMIŞTI

Daha evvel TFF Süper Kupa maçının 30 Aralık'ta yurt dışında oynanması planı ile ilgili konuşan Buruk, "Sıcak baktığım, oyuncuların da mutlu olacağı bir tarih değil" ifadelerini kullanmıştı.

İSMAİL KARTAL 'SAYGI DUYUYORUZ' DEMİŞTİ

İsmail Kartal, Galatasaray ile oynayacakları Süper Kupa mücadelesinin Suudi Arabistan'da gerçekleşecek olması konusunda Türkiye Futbol Federasyonundan aldığı karara saygı duyduklarını belirtmişti.

Kartal konuşmasına şu şekilde devam etmişti:

“Herhangi bir değişiklik olur mu bilmiyorum. Sadece 30 Aralık'ta Suudi Arabistan'da oynanacağını biliyoruz. Önümüzdeki günlerde bir değişiklik olur mu bilmiyoruz. 24 Aralık'ta bir Galatasaray derbisi olacak, sonra 30 Aralık'ta bir kez daha oynanacak. Tabii bu benim için sorun oluşturmuyor. Bunun kararı federasyonla kulüp yönetimleri arasında olacak." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Haber Global TV

TFF Süper Kupa Galatasaray fenerbahçe