"Türkiye Dünya Kupası'na gidemezse çok şaşırırım"... Marca'da Türkiye analizi

Milli Takım
"Türkiye Dünya Kupası'na gidemezse çok şaşırırım"... Marca'da Türkiye analizi

Bir dönem Galatasaray formasını giymiş Albert Riera ve Alanyasporlu Juanfran Moreno, Türkiye'nin Dünya Kupası elemelerindeki fırtına gibi başlangıcını Marca gazetesine değerlendirdi.

2002'de Güney Kore ve Japonya'da Türkiye yıldızlara dokunmuştu. Bu Türkiye'nin 2. Dünya Kupası macerasıydı. İlki ise yıllar yılar önceydi.

İsviçre'de 1954'te grup aşamasında takılı kalan Türkiye, 2002'de ise fırtınalar estiriyor ama yarı finalde Brezilya'ya kaybederek 3.'lükle yetiniyordu.

O zaman takımın başında Şenol Güneş vardı. Aradan 19 sene geçti. Yine Şenol Güneş yönetimindeki Türkiye, Dünya Kupası'na katılmak için çok kararlı görünüyor. 

68 yaşındaki tecrübeli teknik direktör, "Bu sadece bir başlangıç. İki maçı 6 puanla geçmek iyi, ancak kazanmamız gereken halen 8 maç var. Sabır, coşku ve zeka ile oynuyoruz" diyordu. 

Türkiye'yi Fransa ve İzlanda'nın olduğu gruptan Euro 2020'ye taşımayı başaran Şenol Güneş, şimdi de Katar 2022'nin yolunu açmaya çalışıyor. 

Hollanda ve Norveç'i rahatlıkla mağlup eden Türkiye için Dünya Kupası hiç de uzak değil. 

Takımın kaptanı Burak Yılmaz, "Ne pahasına olursa olsun Dünya Kupası'na gitmek istiyorum" diyor.

Alber Riera: Türkiye ne oynadığını iyi bilen bir takım

Eski Galatasaraylı Albert Riera, Türkiye A Milli Futbol Takımını şöyle değerlendiriyor:

"Türkiye ne oynadığını gayet iyi bilen bir takım. Topa sahip değiller ya da oyunu kontrol etmek istemiyorlar. Kompaktlar, hatları iyi bir şekilde bir araya getiriyorlar ve topu kaptıklarında bir anda ortaya çıkıp hücuma direkt gidiyorlar.

Defans anlamında da iyiler ve artık daha çok seçenekleri var. Takım olarak mücadele ediyorlar. 

Çalhanoğlu gibi kaliteli bir pasör ve Burak Yılmaz gibi kurt bir bitiriciyle süper etkililer."

Riera, Haaland'a gol attırmayan, 8 şutta 7 gol atan Türkiye'nin Dünya Kupası için ne kadar ciddi olduğuna dikkat çekiyor.

Juanfran Moreno: Türkiye'yi yenmek çok zor olacak

Alanyasporlu Juanfran Moreno ise Şenol Güneş'in Türk futbolunu çok iyi analiz ettiğini belirterek başlıyor analizine... 

"Şenol Güneş bu yeni nesli iyi tanıyor. Artık birlikte çok daha iyi oynuyorlar. Çoğu 24 ila 28 yaş arasında. İki maçta sahaya çıkan futbolculardan sadece Uğurcan, Ozan Tufan Süper Lig'de oynuyor. Çoğu yurt dışında oynayan futbolcular ve hepsi de parlıyor. Harika bir geleceği olan fiziksel olarak güçlü bir blok. Avrupa'da iyi takımlarda oynayan birçok genç futbolcu var. EURO 2020'de ileriye gideceklerini düşünüyor. Türkiye'yi yenmek çok zor olacak. Eğer Türkiye Dünya Kupası'na gidemezse çok şaşırırım." 

Kaynak: Haber Global TV

milli takım Marca türkiye Albert Riera Juanfran Moreno Dünya Kupası Elemeleri Şenol Güneş Türkiye Letonya maçı