Tunuslu futbolcu kendini yakarak öldürdü!

Tunus
Tunuslu futbolcu kendini yakarak öldürdü!

Tunuslu futbolcu Nizar Issaoui, ülkedeki muz fiyatlarından şikâyet ettiği için hakkında adli işlem yapılmasına tepki göstererek kendini yaktı. Issaoui kurtarılamadı.

Korkunç olay Kairouan'daki Haffouz köyünde yaşandı. Kardeşi Ryad'ın aktardığı bilgilere göre Tunus'taki rejimi protesto etmek isteyen 35 yaşındaki futbolcu kendini ateşe verdi.

Tunusie Numerique web sitesinin haberine göre vücudunda 3. derece yanıklar oluşan futbolcu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Eyleminden birkaç gün önce Facebook'tan bir paylaşım yapan Nizar Issaoui, kendisini ateşle ölüme mahkûm ettiğini belirtip "Artık gücüm kalmadı, polis devleti bilsin ki cezam bugün infaz edilecek" diye yazmıştı.

Tunus medyasında yer alan haberlere göre Issaoui kilosu 10 dinara (63 lira) satılan muzu alamadığı için satıcıyla kavga etmiş ve şikâyet için gittiği karakolda "terörist" olmakla suçlanmış ve hakkında işlem yapılmıştı.

Yine sosyal medyada dolaşan bir videoda Issaoui, "10 dinara muz satan biriyle tartıştığım için karakoldayım. Terörle suçlanıyorum. Muz fiyatından şikâyet ettiğim için teröristmişim" diye bağırırken görülüyor.

Birçok kulüpte oynayan Issaoui şu anda serbest oyuncu konumundaydı.

30 Nisan 1995 doğumlu olan Issaoui, 1,92 boyunda ve forvet pozisyonunda oynuyordu. Formasını giydiği takımlar arasında EGS Gafsa, LPS Tozeur, AS Jelma, ES Haffouz gibi takımlar bulunuyordu.

 

Kaynak: Haber Global TV

Tunus Dünya haberleri