İngiliz kulüpler çekildi, Avrupa Süper Ligi durduruldu

İngiliz kulüpler çekildi, Avrupa Süper Ligi durduruldu

İngiliz kulüpleri Avrupa Süper Ligi'nden çekildi. Chelsea, Liverpool, Arsenal, Manchester United, Tottenham ve Manchester City Avrupa Süper Ligi'nden çekildi.

Kurucuları olduğu Avrupa Süper Ligi'nden çekilmeye ilişkin Chelsea, Manchester United, Arsenal, Liverpool ve Tottenham kulüplerinden ayrı açıklama yapıldı.

MANCHESTER UNITED 

Manchester United'ın Twitter hesabından paylaşılan açıklamada, taraftarların, Birleşik Krallık hükümetinin ve önemli paydaşların tepkilerinin dikkatlice dinlendiği, futbolun karşılaştığı uzun vadeli zorluklara sürdürülebilir çözümler bulmak için tüm paydaşlarla birlikte çalışılacağı kaydedildi.

ARSENAL

Arsenal'in resmi sitesinden yapılan açıklamada, "Sizleri ve daha geniş futbol topluluğunu dinlememizin bir sonucu olarak Avrupa Süper Ligi'nden çekiliyoruz. Hata yaptık ve bunun için özür dileriz." ifadesi kullanıldı.

TOTTENHAM

Tottenham'dan yapılan açıklamada, Avrupa Süper Ligi'nden çekilmek için resmi sürecin başlatıldığı kaydedildi.

LİVERPOOL

Liverpool'un resmi sitesinden çekilmeye ilişkin yapılan açıklamada, "Avrupa Süper Ligi'ne katılımımızın sona erdiğini teyit ediyoruz." ifadesine yer verildi.

MANCHESTER CİTY

Manchester City, Avrupa Süper Ligi'nden ayrılma sürecini başlattığını duyurdu.

AVRUPA SÜPER LİGİ DURDURULDU 

Kurulmasından 2 gün sonra kurucu 12 üyesinden 6'sını kaybeden Avrupa Süper Ligi'nden de açıklama geldi.

Ligin resmi açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Mevcut koşullarda, projemizi yeniden şekillendirmek için atılabilecek en uygun adımları yeniden gözden geçireceğiz."

NE OLMUŞTU?

İngiltere'nin Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Tottenham, İtalya'nın Milan, Inter ve Juventus, İspanya'nın Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid kulüpleri, iki gün önce yaptıkları ortak açıklamayla Avrupa Süper Ligi'ni kurduklarını duyurmuştu.

son dakika son dakika haber