Transfermarkt'a göre Galatasaraylı oyuncuların piyasa değerleri güncellendi, 25 milyon euro'luk değer kaybı

Galatasaray Transfer futbol
Transfermarkt'a göre Galatasaraylı oyuncuların piyasa değerleri güncellendi, 25 milyon euro'luk değer kaybı

Transfermarkt, Galatasaraylı futbolcuların piyasa değerlerini güncelledi. 5 oyuncunun değeri artarken Osimhen'in 25 milyon euro'luk değer kaybı dikkat çekti.

Transfermarkt, Süper Lig'in 2024/25 sezonundaki ilk piyasa değeri güncellemesini gerçekleştirdi. Bu değerlendirmede futbolcuların değerleri yeniden gözden geçirildi. 

Galatasaray'da piyasa değeri artan futbolcular Barış Alper Yılmaz, Gabriel Sara, Elias Jelert, Yunus Akgün ve Metehan Baltacı oldular. Barış Alper’in piyasa değeri 1 milyon € artışla 21 milyon € seviyesine çıktı. Euro 2024’te piyasa değerini artıran Yılmaz, bu güncellemede de değerini yükseltti.

Yağmur, "Barış Alper Yılmaz, piyasa değerini artırmaya devam ediyor ve Avrupa kulüplerinin dikkatini çekiyor. Sezona dalgalı bir başlangıç yapmasına rağmen, yaz transfer döneminde 20 milyon euroyu aşan teklifler aldı. Bu ilgi, performansındaki iniş çıkışlara rağmen piyasa değerinin artışını sürdürmesine katkı sağlıyor" şeklinde konuştu. Sarı-kırmızılıların başarılı oyuncusu Gabriel Sara ise değerini 18 milyon €’dan 20 milyon € seviyesine çıkardı. Brezilyalı oyuncu, son 9 maçta 2 gol ve 2 asist yaptı.

Elias Jelert ise 5.5 milyon €’dan 8 milyon € seviyesine yükseldi. Galatasaray, Danimarkalı oyuncuyu 9 milyon €’ya kadrosuna kattı. Sarı-kırmızılılar, sağ bek oyuncusundan istediği verimi henüz alamasa da ödenen bonservis bedeli oyuncunun piyasa değerini artırdı. Bu sezon teknik direktör Okan Buruk yönetiminde başarılı bir grafik çizen Yunus Akgün’ün değerinde 1.5 milyon €’luk bir artış yaşandı. Genç stoper Metehan Baltacı’nın değerinde ise 600 bin €’luk bir artış oldu.

Galatasaray’ın flaş transferlerinden Victor Osimhen'in 100 milyon €’luk piyasa değeri 75 milyon € seviyesine düştü. Yağmur, Victor Osimhen'in durumu hakkında şu değerlendirmeyi yaptı: "Osimhen, Türk futbolu için bir istisna olarak kabul ediliyor. Napoli'den ayrılmak istediği için bu transfer gerçekleşti, ancak PSG ve Chelsea, onun için belirlenen 120 milyon euro serbest kalma bedelini ödemek istemedi. Osimhen de Suudi Arabistan’a gitmek istemeyince Galatasaray bu durumu fırsata çevirdi. Galatasaray, oyuncuya talep edilen maaşı ödedi ve onu kiraladı. Bu süreçte Napoli, serbest kalma bedelini 75 milyon euroya indirdi. Yani Chelsea, onu kış transfer döneminde almak isterse, 75 milyon euro ödemek zorunda olacak. Bu nedenle, Osimhen’in performansından bağımsız olarak piyasa değeri şu an için 75 milyon euroya düştü. Eğer kış transfer döneminden sonra takımda kalmaya devam ederse, durumu yeniden değerlendirilecek."

Victor Nelsson ve Roland Sallai’nin piyasa değerlerinde 1’er milyon €’luk bir düşüş yaşanırken, Mauro Icardi ve Hakim Ziyech’in ise 2’şer milyon € değer kaybı görüldü. Icardi ve Ziyech’in ilerleyen yaşları piyasa değerlerini etkiledi. Ziyech, yaşının yanı sıra yaşadığı sakatlıklardan da etkilendi. Abdülkerim Bardakcı da hem ilerleyen yaşı hem de performansındaki düşüş nedeniyle 1.5 milyon €’luk bir değer kaybı yaşadı. Geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi’nde başarılı bir performans sergileyen Bardakcı, piyasa değerini 10 milyon € seviyelerine kadar çıkarmıştı.