Transferin yeni gözdesi: Gabriel Veiga

futbol transfer haberleri İspanya
Transferin yeni gözdesi: Gabriel Veiga

İspanya La Liga ekiplerinden Celta Vigo'nun formasını giyen 20 yaşındaki orta saha oyuncusu Gabriel Veiga bir anda transferin gözdesi oldu.

İspanyol futbolunun yeni yıldızı olma yolunda hızla ilerleyen oyuncu bu yılki performansıyla parmak ısırttı.

İlk golünü eylül ayında Atletico Madrid'e atan Veiga, 29 maçta 9 gol 4 asistle oynuyor. Bir orta saha oyuncusu için hiç de fena değil.

Mart ayında Celta Başkanı Carlos Mourino, 4 Premier Lig kulübünün kendisini Veiga'nın serbest kalma ücretini öğrenmek için aradığını açıklamasıyla oyuncuya olan ilgi ortaya çıkmıştı.

Bu kulüplerin arasında Manchester United, Liverpool ve Manchester City'nin bulunduğu bildiriliyor. Sadece İngiltere'den taliplileri yok. Real Madrid de oyuncunun peşinde.

Celta'nın akademik direktörü Carlos Hugo Garcia Bayon tarafından keşfedilen Veiga, bugün La Liga'da bile atılamamış kalitede golleriyle Bayon'un dikkatini çekmiş. "Farklı bir futbolcu arıyorduk ve onu bulduk" diye anlatıyor Veiga'yı Bayon.

Transferin yeni gözdesi: Gabriel Veiga - Resim : 1

Real Madrid, Barcelona ve Atletico Madrid gibi devlerle rekabet edecek kaynakları olmayan bir kulüp Celta Vigo. 100 yıllık tarihinin 57 yılın 1. ligde geçmiş. Herhangi bir şampiyonluk kazanamamasına rağmen La Liga'nın tarihi puan durumunda 11. sırada. Bu yüzden kulüp oyuncu yetiştirmeye yöneldi. Kaleci Ivan Villar, kaptan Hugo Mallo, golcü Iago Aspas hep Celta'nın altyapısının ürünleri.

İşte bu altyapından şimdi de Veiga çıktı. Peşinden de Miguel Rodriguez geliyor.

Celta, oyuncuları altyapıda yetiştirirken Celta'lılığı da aşılıyor. A takıma çıkıp da diğer takımların dikkatlerini çektiklerinde yine de Celta'da oynamak istiyorlar.

20 bin nüfuslu Porrino'da doğan Veiga, balkabağı tekmeleyerek başladığı kariyerini aidiyet duygusuyla Celta'da mı devam ettirecek yoksa İngiliz kulüpleri çılgın teklifleriyle Veiga ve Celta'yı ikna edebilecek mi, bunu zaman gösterecek.

Not: Celta Vigo bu hafta Real Madrid ile karşılaşacak. Veiga için mutlaka izleyin. 

Kaynak: Haber Global TV

Gabriel Veiga Celta Vigo transfer haberleri futbol ispanyol futbolu