Transfer haberlerinin üstadı Gianluca di Marzio'nun Maradona'yı keşfeden babası Gianni Di Marzio hayatını kaybetti

2022'de hayatını kaybeden ünlüler
Transfer haberlerinin üstadı Gianluca di Marzio'nun Maradona'yı keşfeden babası Gianni Di Marzio hayatını kaybetti

Transfer dönemlerinde sık sık adını duyduğumuz İtalyan gazeteci Gianluca di Marzio'nun babası Gianni Di Marzio hayatını kaybetti. Gianni Di Marzio, Maradona'yı keşfedip Napoli'ye getiren adam olarak da ün yapmıştı.

Ünlü spor gazetecisi Gianluca Di Marzio'nun babası olan efsanevi antrenör ve yetenek avcısı Gianni Di Marzio 82 yaşında hayatını kaybetti.

Gianluca Di Marzio, babasının ölüm haberine twitter'dan duyururken "Artık Diego'ya (Maradona) antrenörlük yapabilirsin. Sen harika bir babaydın, bana her şeyi öğrettin. Seni unutmayacak tek kişi ben olmayacağım" diye yazdı.

Transfer haberlerinin üstadı Gianluca di Marzio'nun Maradona'yı keşfeden babası Gianni Di Marzio hayatını kaybetti - Resim : 1

Maradona'yı keşfeden adam

Gianluca'nın Maradona'yla ilgili göndermesinin ise bir sebebi var. Arjantin'de daha genç bir futbolcuyken Diego Armando Maradona'yı keşfedip onu Napoli Başkanı Corrado Ferlaino'ya öneren isim Gianni Di Marzio'ydu.

Gianni Di Marzio kimdir?

Gianni Di Marzio 70'lerde Catanzaro'yu Serie A'ya çıkaran teknik direktör olarak adını duyurdu. 1977 yılında Napoli yedek kulübesinde antrenör oldu ve İtalya Kupası finali gördü. Kenardaki başarılı deneyimlerinin ardından kendini yetenek avcılığına adadı.

Cristiano Ronaldo'yu da ilk o fark etti

Keşfettiği isimlerden biri de Cristiano Ronaldo'ydu. Daha Manchester United'dan teklif almamış 17 yaşındaki Ronaldo'yu İtalya'ya Juventus'a getirmek için çok uğraştı. Annesi Dolores'i İtalya'ya taşınma konusunda ikna ettiyse de transfer son anda gerçekleşmedi. Sonrasında da Cristiano Ronaldo, Sporting Lizbon'dan Manchester United'a gitti. 

Ayrıca Messi'yi de İtalya'ya getirmek isteyen Di Marzio, Messi'yi o dönem ikna etmeyi başardı. Ancak Messi'nin babası Barcelona'ya olan minnettarlığından dolayı bu teklifi kabul etmedi. 

Ünlü teknik direktör Claudio Ranieri de, Di Marzio'nun ölümünün ardından bir mesaj yayınladı. İkili 3 yıl Catanzaro'da ve 2 yıl Catania'da birlikte çalışmıştı.

 

Kaynak: Haber Global TV

Maradona ronaldo Gianluca Di Marzio futbol İtalya İtalyan futbolu 2022'de hayatını kaybeden ünlüler Messi