Trabzonspor'un yeni transferi Daniel Sturridge'in bilinmeyenleri

Trabzonspor'un yeni transferi Daniel Sturridge'in bilinmeyenleri

Trabzonspor'un 1 yılı opsiyonlu 3 yıllığına transfer ettiği Daniel Sturridge'in Manchester City, Chelsea, Liverpool gibi dünya devlerinden Trabzonspor'a uzanan öyküsü ve hiç bilinmeyenler yönleri

Trabzonspor'un kadrosuna kattığı ve Karadeniz ekibinin Avrupa gündemine oturmasını sağlayan Daniel Sturridge, 2+1 yıllığına imzayı attı.
Sturridge, 2019-2020 ve 2020-2021 sezonlarında 1.5 milyon Euro garanti ücret kazanacak. Opsiyonun kullanılması halinde de İngiliz futbolcuya 3'üncü sezon için yine 1.5 milyon Euro ödenecek. Ayrıca Trabzonspor, Daniel Sturridge'e 2019-2020 sezonu için 2 milyon Euro imza parası ödeyecek.
Yorumcular, bu yılı sansasyonel transferlerle açan Trabzonspor'un yeni yıldızının Süper Lig'e damgasını vuracağından emin.

Peki yıllardır Premier Lig maçlarında çokça izlediğimiz bu dünya yıldızının İngiltere'nin küçük bir bölgesinden Manchester City, Chelsea, Liverpool gibi Premier Lig devlerine, oradan da Trabzonspor'a uzanan yolculuğun hikayesi ve Sturridge'in bilinmeyenleri...

SUÇ MAHALLESİNDEN ÇIKAN YETENEK
1 Eylül 1989'da Jamaika kökenli üç çocuklu bir ailenin ikinci ev en küçük oğlu olarak dünyaya gelen ve Birmingham'ın Hockley bölgesinde çocukluğunu geçiren Sturridge, mahalle sahalarında, arka bahçedeki yeşil alanda, hatta evin her tarafından top oynadığı dönemleri asla unutamıyor. Ailesinin kendisi üzerinde sürekli aşırı koruyucu bir etkisi olduğunu söyleyen yıldız futbolcu, yaşadığı çevrenin suçun yoğun olarak yaşandığı bir bölge olması nedeniyle annesinin bazen hiç dışarı çıkmasını istemediğini hatırlıyor. "Ağabeyim Leon, suçtan daima uzak durmuştu. Benim de bu ortamdan uzak kaldığımdan emin olmak için her şeyi yaptı. Bu konuda Tanrıya minnetarım. Böyle bir çervede büyüyüp dışında kalabildiğim ve kendimi geliştirecek bir şeyler yapabildiğim için…" diyor Sturridge. 

ARKA BAHÇEDE PELE YETENEĞİ GİRİŞİMLERİ 
Ünlü futbolcunun babası da eski bir futbolcu. Sturridge, "Ben büyürken bana gösterdikleri ve mentorluğu bugünlere gelmemde en önemli etkenlerden biri" diyor. Baba Michael, çocukluğu boyunca Daniel'a Pele'nin videolarını izletmiş. "Pele'nin yaptıklarını evin arka bahçesinde sürekli deniyordum" diye anlatıyor o günleri Sturridge.  

Daniel Sturridge'in Birmingham'ın arka sokaklarında futbol oynadığı günlerden Chelsea, Liverpool, Manchester City gibi İngiliz devlerinin ilk 11'ine taşıyan macerada ilk kritik dönemeç yerel bir kulüp olan Cadbury Athletics. 1995-1996 sezonunu burada geçiren Sturridge'in Premier Lig'e ilk yaklaştığı dönem ise Aston Villa'nın gençlik akademisi oluyor.  

PREMİER LİG'İN KAPILARINI AÇAN TURNUVA 
4 yıl boyunca yeteneklerini burada geliştiren futbolcu, Coventry City altyapısına transfer oluyor. 13 yaşında ise rüya yolculuğun en önemli basamağı gerçekleşiyor: Manchester City Futbol Akademisi. 2003 yılında City altyapısına katılan Daniel, ertesi sezon bir ilki başarıyor ve City tarihinde daha önce sadece Carlos Tevez'in başardığını gerçekleştirip, 15 yaş altı turnuvasında sezonun en skorer oyuncusu ve en beğenilen oyuncu oluyor. O sezon City 15 Yaş Altı takımı, Nike Cup'ta şampiyonluk kupasına ulaşıyor. 

Ailesinin futbolculuk kariyerinin ilerlemesi için çok fazla fedakarlığa katlandığını söyleyen Sturridge, "13 yaşındayken Manchester City'nin akademisine katıldım. Ve ailem Birmingham'dan Cheshire'daki Congleton'a taşındı. Çünkü benim bunu başaracağıma inanıyorlardı. Bunların karşılığını asla aileme ödeyemem" diyor. 

Altyapıdaki bu göz alıcı başarı City scout'larının da dikkatini çekiyor ve 2006-2007 sezonundan başlamak üzere Sturridge, Manchester City A Takımı ile birlikte idmanlara çıkmaya başlıyor.

2007-2008 sezonunda Daniel, FA Gençlik Kupası, FA Cup ve Premier Lig'te aynı sezonda gol atma başarısını gösteren tarihteki tek oyuncu oluyor.

CHELSEA VE LIVERPOOL... 
2008-2009 sezonunda ise City taraftarları Sturridge'i Sezonun En İyi Genç Oyuncusu seçiyor. Sturridge'in City ile olan kontratının dolmasıyla birlikte Daniel bir başka Premier Lig devi Chelsea'nin yolunu tutuyor. 2011 yılına kadar Chelsea formasını terleten Sturridge, 2011'in ara transfer döneminde Bolton Wanderers'a kiralık olarak gönderiliyor. 

2013'te ise Sturridge'in yolu bu defa Liverpool'la kesişiyor. Liverpool'dan alacağı para resmi olarak hiç açıklanmadı ama Sturridge'in 12 milyon Pound alacağı uzunca bir süre tartışıldı.


"İNSANLAR BİZİ ÇOK HAVALI SANIYOR AMA…"
Sturridge, milyonlarca taraftarın ilgisinin yarattığı büyülü ortama kapılıp pusulasını şaşıran genç futbolculardan biri olmamış hiçbir zaman. Ailesiyle halen her gün konuşuyor, her Pazar ise geleneksel akşam yemeklerinde bir araya geliyorlar. 

"Ağabeyim Leon ile aramızda asla kardeş rekabeti olmadı" diyen Sturridge, Leon'un kendisini hayatının her döneminde yüzde 100 desteklediğini, sadece futbol konusunda değil her konuda aralarında asla bir kıskançlık olmadığı söylüyor.  

Daniel Sturridge: "İnsanların çoğu futbolcuları çok havalı sanıyor. Fakat iyi futbolcuların arka planında çok çalışma var. Söyledikleri gibi gösterişli bir hayat ise düşündüklerinden çok çok az"

Lakabı "Studger" olan Sturridge'in sahadaki renkli hareketlerinden biri de gol sonrası yaptığı Mısır stili ilginç dansı. 

Trabzonspor transfer haberleri Daniel Sturridge