Tottenham'dan savunmaya 30 milyon Euro'luk takviye!

Tottenham İngiltere Premier Lig İtalya Serie A
Tottenham'dan savunmaya 30 milyon Euro'luk takviye!
DepoPhotos

Premier Lig ekiplerinden Tottenham, Genoa'nın Rumen stoperi Radu Dragusin'i renklerine bağlamaya hazırlanıyor.

Ange Postecoglou yönetiminde İngiltere Premier Lig'de şampiyonluk savaşı veren Tottenham, savunma hattını güçlendirmeye hazırlanıyor.

TuttoMercatoWeb'in haberine göre; Radu Drăgușin, Tottenham'ın bir adım uzağında. Genoa'nın Rumen stoperi, bonuslarla birlikte 30 milyon Euro'yu bulan bir bonservis karşılığında İngiliz ekibine transfer oluyor.

Milan ve Napoli'nin de genç savunmacıyı istediği ancak Tottenham'ın transfer yarışını kazanan taraf olduğu belirtiliyor.

Tottenham, 19 haftası geride kalan Premier Lig'de 11 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak 36 puan topladı. Ange Postecoglou'nun öğrencileri, 20. haftaya 42 puanlı lider Liverpool'un 6 puan gerisinde 5. sırada girdi.

RADU DRAGUSIN'İN KARİYERİ

İtalya'da Juventus, Sampdoria, Salernitana formaları giyen Drăgușin, geçtiğimiz sezon İtalya 2. Ligi'nde (Serie B) mücadele eden Genoa'da kiralık olarak oynamış ve 40 maçta 4 gol kaydetmişti.

Gösterdiği performansla takımının İtalya Serie A'ya yükselmesinde büyük pay sahibi olan Dragusin, bu sezon başında 5.5 milyon Euro karşılığında bonservisiyle birlikte Genoa'ya transfer olmuş ve 4 yıllık sözleşme imzalamıştı.

WhoScored'un paylaştığı bilgiye göre; Radu Dragusin, bu sezon İtalya Serie A'da 15'ten fazla fazla müdahale girişiminde bulunan 232 oyuncu arasında yüzde 93.8 ile en iyi başarılı müdahale oranına sahip oyuncu konumunda.

Bu sezon 18'i Serie A 3'ü de İtalya Kupası olmak üzere şimdiye dek 21 maçta forma giyen 22 yaşındaki genç stoper, 2 gol - 1 asistlik performans sergiledi.