Tolunay Kafkas'ın Galatasaray karnesi iyi değil

Ankaragücü Galatasaray Ziraat Türkiye Kupası
Tolunay Kafkas'ın Galatasaray karnesi iyi değil
FOTOĞRAF: DepoPhotos

Ankaragücü Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Galatasaray'a karşı antrenörlük kariyerinde toplamda 20 karşılaşmaya çıkarken sadece 2 galibiyet elde etti.

Süper Lig'in 7. haftasında yarın Galatasaray'a konuk olacak MKE Ankaragücü'nde teknik direktör Tolunay Kafkas'ın, sarı-kırmızılı takıma karşı antrenörlük hayatındaki karnesi çok iyi değil.

Kariyerinde milli takımlardaki görevinin dışında kulüp bazında, Kayserispor, Gaziantepspor, Trabzonspor, Kardemir Karabükspor, Akhisarspor ve son olarak da MKE Ankaragücü'nü çalıştıran Kafkas, Galatasaray'a karşı teknik direktör olarak 20 sınav verdi ve sadece 2 galibiyet elde etti.

Bu karşılaşmalarda Tolunay Kafkas'ın takımları Galatasaray'a karşı 11 yenilgi, 7 beraberlik yaşadı.

SÜPER LİG'DE TEK GALİBİYETİ VAR

Tolunay Kafkas, Süper Lig'deki teknik direktörlük kariyerinde Galatasaray karşısında bir kez galibiyet sevinci yaşayabildi.

Tolunay Kafkas'ın çalıştırdığı 7 takım, ligde Galatasaray'a 15 kez rakip oldu. Bu maçlarda Kafkas'ın takımları tek galibiyetin dışında 9 yenilgi, 5 beraberlik aldı.

Kafkas, 12 Şubat 2011'de Gaziantepspor'un başındayken öğrencileriyle sarı-kırmızlı ekibi 1-0 mağlup etmeyi başardı.

Tecrebeli teknik adam, Galatasaray'a karşı diğer galibiyetini ise Ziraat Türkiye Kupası'nda yine Gaziantepspor'un başındayken 3 Şubat 2011'de 3-2'lik skorla elde etti.

Kaynak: AA

Galatasaray Ankaragücü Süper Lig Galatasaray Ankaragücü maçı tolunay kafkas