TFF'nin 'yabancı VAR hakemi' kararına hakemler nasıl bakıyor: "Birçok sorunu beraberinde getirecek, en önemlisi..."

HABER MERKEZİ
Spor haberleri VAR TFF

TFF, bu haftadan itibaren kritik maçlara VAR hakemi atanacağını duyurdu. Peki, bu kararı Türk hakemler nasıl değerlendiriyor?

Eski hakem Serkan Çınar'ın değerlendirmeleri:

"Hakemler bu uygulamayı bugün öğrendiler. Siz bir uygulama getiriyorsanız önce bunu deneyimlemeniz gerekir. Farklı futbol kültürü ile burada görev alacaklar. VAR'da görev yapanların en büyük özelliğinden biri iletişim. İletişim problemi var. Gelen operatör İngilizce konuşacak. Bunu tercüme edecek olan hakem sahadakine aktaracak. Sahadakinin de iyi düzeyde İngilizcesi olması lazım. İyi düzeyde İngilizce olmadığı için Ankaragücü - Gaziantep maçı hakemimizi FIFA hakemi yapamadık. Burayı nasıl yöneteceğiz?

Operatörün İngilizcesini de tartışmamız gerekecek. Gelecek olan hakemin müdahale çıtası buraya uygun mu? Bu açıdan da risk var. Burada bir nevi kulaktan kulağa gibi olacak. Ben çok daha fazla sorun doğuracağını düşünüyorum. Burada ne hakemlerin haberi var ne gelecek olan hakemi suçlayabiliriz. Siz buraya dünyanın en iyi VAR hakemi getirseniz, göremediği yere nasıl müdahale edecek. Günlük anlık bir uygulama ile olmaz. Bu iş bu kadar kolay değil aslında. Çok fazla tartışma getireceğine inanıyorum. Önemli 3 maç var tamam."