TFF'den İsmail Kartal'ın Disiplin Kurulu'na sevkiyle ilgili eleştirilere yanıt

TFF İsmail Kartal Fenerbahçe
TFF'den İsmail Kartal'ın Disiplin Kurulu'na sevkiyle ilgili eleştirilere yanıt
Fotoğraf: DepoPhotos

Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Disiplin Kurulu'na sevkiyle ilgili çifte standart eleştirilerine yanıt verdi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Disiplin Kurulu'na sevkiyle ilgili çifte standart eleştirilerine yönelik olarak Türkiye Futbol Federasyonu'nun verdiği yanıt şu şekilde:

"Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. Maddesi, hakemlerin ve diğer müsabaka görevlilerinin tarafsızlığını şüpheye düşürecek şekilde yapılan açıklamaların tamamının incelenmesini şart koşar.

Futbol Disiplin Talimatı'nın Hakem ve Diğer Müsabaka Görevlileri Hakkında Açıklamalar, kenar başlıklı 38. Maddesi 20.01.2023 tarihinde yürürlüğe girmiştir. 04.04.2023 tarihinde ise bu maddenin ihlali gerekçesiyle Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk Disiplin Kurulu'na sevk edilmiştir.  Aynı madde kapsamında 31.10.2023 tarihinde Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın da sevki yapılmıştır.

Bunlarla birlikte, bu konuda hem ilgili maddenin ruhu açısından hem de zaman açısından daha dikkatli olacağımızı ve açıklamaların takibini titizlikle yapmak üzere kadromuzu genişleteceğimizi belirtmek isteriz."

LALE ORTA İDDİALARI

Öte yandan TFF, eski MHK Başkanı Lale Orta'nın VAR görüntülerini bir kulüp başkanına gönderdiği iddiasıyla ilgili de bir açıklama yayınladı.

Açıklamada şöyle denildi:

"VAR görüntüleri naklen yayın aracından yayıncı kuruluşa ve TFF VAR odasına ham olarak ve aynı anda gönderilir. Dolayısıyla VAR odasında mevcut olan görüntülerin tamamı aynı zamanda yayıncı kuruluşta da olabilir. Mahrem olan görüntüler değil maçta görev yapan sahadaki hakemler ile VAR odasında görev yapan hakemler arasındaki konuşmalardır.

Dönemin MHK Başkanının bir Kulüp Başkanına VAR görüntülerini gönderme iddiası TFF Yönetim Kurulu'nun 18.10.2023 tarihinde aldığı kararla Etik Kurulu'na sevk edilmiş, kurul ilgili soruşturmayı başlatmış, süreç devam etmektedir."

Kaynak: Haber Global TV