Süper Kupa maçının tarihi değişti

Fenerbahçe Galatasaray Turkcell Süper Kupa
Süper Kupa maçının tarihi değişti

Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 30 Aralık'ta oynanması planlanan Süper Kupa karşılaşmasının tarihinin 29 Aralık olarak değiştirildiğini duyurdu.

TFF'den konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki 2023 Turkcell Süper Kupa müsabakası, 29 Aralık 2023 Cuma günü Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacaktır. Al-Awwal Park Stadyumu'nda yapılacak maç saat 20.45'te başlayacaktır" ifadeleri kullanıldı.

İSMAİL KARTAL "YABANCI OYUNCULAR OLUMLU KARŞILAMAYABİLİR" DEMİŞTİ

Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, 30 Aralık'ta Suudi Arabistan'da oynanacağı duyurulan TFF Süper Kupa finali için, "Yabancı oyuncular olumlu karşılamayabilir" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Sarı-lacivertlilerin Hatayspor'u 4-2 mağlup ettiği maçın ardından Süper Kupa maçının Suudi Arabistan'da oynanmasıyla ilgili gelen soru üzerine İsmail Kartal, şu yanıtı vermişti:

"Son maçı ayın 24'ünde oynadıktan sonra yabancıların tatilleri var. Yabancılar açısından çok olumlu karşılanmayabilir ama federasyonun aldığı karar bu, biz oynarız bizim için sorun değil."

OKAN BURUK "SÜPER KUPA'NIN TARİHİNİ DOĞRU BULMUYORUM" DEMİŞTİ

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ettikleri maçın ardından Fenerbahçe ile oynayacakları TFF Süper Kupa maçının yerinin hatırlatılması üzerine şu ifadeleri kullanmıştı:

"Süper Kupa için bence yeri tartışılır. Kulüplerin ne düşündüğü de önemli, kulüplere belki önemli gelir olacak. Birçok ülke bunu yapıyor. İspanya da bunu yapılıyor. Zamanı olarak yanlış bir zaman olduğunu tekrarlamak istiyorum. Avrupa’da oynuyoruz, ligde yoğun tempoda oynuyoruz. Oyuncuların tatil yapacağı tek hafta vardı. 24 Aralık’ta zaten derbi var. 6 gün sonraya maç koyulması, bu oyunculara tatil yapma diyoruz. Dünyada büyük bir konu, milli maçların, Avrupa’daki maçların çokluğu. Bu oyuncuların insan olduğunu unutuyoruz. Bu oyuncuların dinlemesi de gerekiyor. Belki ailesiyle, sevdikleriyle buluşacak. Tarih olarak doğru bulmuyorum. Diğer konuda saygı duyuyorum. Tabii ki gidip oynayacağız" dedi.

Kaynak: Haber Global TV