TFF seçime iki adayla giriyor: Mehmet Büyükekşi ve Hüseyin Yangın

TFF Süper Lig futbol
TFF seçime iki adayla giriyor: Mehmet Büyükekşi ve Hüseyin Yangın

16 Haziran'da yapılacak olan Türkiye Futbol Federasyonu başkanlık seçiminde Mehmet Büyükekşi ve Hüseyin Yangın adalık dilekçelerini TFF Genel Sekreterliği'ne teslim ettiler. Adaylık başvuru süresi de bugün 17:00 itibarıyla sona erdi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 16 Haziran'da Ankara'da yapılacak olağanüstü ve seçimli genel kurulu için adaylık başvuru süresi bugün 17.00'de sona erdi.

TFF Başkan adaylığı için ilk başvuruyu Mehmet Büyükekşi yapmıştı. Pazarspor Eski Başkanı Hüseyin Yangın TFF Genel Sekreterliği'ne adaylık dilekçesini göndererek Büyükekşi'ye rakip oldu.

307 delegesi bulunan TFF Genel Kurulu'nda 155 oy alan aday çoğunluk sağlayacak. Adayların, toplam delege sayısının 5'te 1'i kadar ıslak imzayı seçim gününe kadar toplama hakkı bulunurken, yönetim kurulu listelerini ise seçim günü divan başkanlığına sunacaklar. Başkanlığa seçilecek kişi, bir yıl boyunca TFF Başkanı olacak.

Seçim gününe kadar çekilme olmazsa iki aday arasında geçecek genel kurula mevcut başkan Servet Yardımcı beklenenin aksine aday olmadı.

HÜSEYİN YANGIN KİMDİR?

Rize'nin Pazar ilçesinde doğan Hüseyin Yangın, 1977 yılında İTÜ Denizcilik Fakültesi'nden mezun oldu.

İTÜ Yüksek Denizcilik Okulu'nun federe futbol kulübünde iki yıl başkanlık yaptıktan sonra 1991 yılında yönetici olarak girdiği Pazarspor kulübünde 16 yıl başkanlık yaptı.

Hüseyin Yangın

Kaynak: DHA

TFF Mehmet Büyükekşi TFF başkanlık seçimi