TFF, Fenerbahçe'nin Alanyaspor maçında kural ihlali talebini reddetti!

Fenerbahçe Alanyaspor
TFF, Fenerbahçe'nin Alanyaspor maçında kural ihlali talebini reddetti!

Türkiye Futbol Federasyonu, Alanyaspor-Fenerbahçe maçında kural hatası olmadığına karar verdi. TFF, MHK önerisi ile aynı maçın VAR hakemi Suat Aslanboğa'nın ise Profesyonel Hakem Sözleşmesi feshedildi!

Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe'nin Alanyaspor'a 3-1 mağlup olduğu mücadelede ilk iki golde kural hatası yapıldığına ilişkin başvurusu için toplandı. Toplantının ardından Fenerbahçe'nin talebi reddedildi.

Ayrıca Merkez Hakem Kurulu'nun önerisi ile Üst Klasman Hakemi Suat Arslanboğa'nın Türkiye Futbol Federasyonu ile imzalamış olduğu 01.08.2019 başlangıç ve 31.05.2020 bitiş tarihli Profesyonel Hakem Sözleşmesi dün fesih edildi.

Merkez Hakem Komitesi'nin hata olmadığını düşündüğü, bu nedenle de futbol oyun kuralları mercii IFAB'a müracaat edileceği, buradan gelecek raporun da karar aşamasında dikkat alınabileceği belirtiliyordu.

Fenerbahçe, Alanyaspor'un ilk golünde taç atışının kullanılması sırasında kural hatası yapıldığı, ikinci golünde ise Alanyaspor'lu futbolcunun kale atışı sırasında ceza sahasının içinde yer aldığı yönünde incelemeler yapmış, yayıncı kuruluştan almış olduğu görüntüleri de eklediği itiraz dosyasını TFF'ye sunmuştu. 

 

son dakika son dakika haber