TFF'den kulüpler için Çim Saha Sorumlusu atanması kararı

Galatasaray
TFF'den kulüpler için Çim Saha Sorumlusu atanması kararı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig ve TFF 1. Lig kulüplerinin Çim Saha Sorumlusu ataması kararı aldı.

TFF tarafından yapılan açıklamada, üst iki ligde bulunan kulüplerin birer Çim Saha Sorumlusu ataması kararı alındığı belirtildi. Atanan sorumluya ayrıca, TFF tarafından eğitim verileceği de kaydedildi. 

TFF'den yapılan açıklama şöyle:

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu 02.06.2021 tarihinde yapmış olduğu toplantıda, üst iki ligde bulunan kulüplerimizin Çim Saha Sorumlusu atamasına ve atanacak çim saha sorumlularına Federasyon tarafından teorik ve pratik eğitim semineri verilmesine, üst iki ligde sadece doğal çim sahalarda müsabaka oynanmasının sağlanmasına, suni çim sahaya sahip olan Kulüplerin Stadyum ve Güvenlik Komitesi Talimatı'nın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içerisinde müsabakalarını oynayacakları suni çim sahasını doğal çim sahasına dönüştürmeleri için süre tanınmasına ilişkin Stadyum ve Güvenlik Komitesi Talimatı'nda değişiklik yapılmasına karar vermiştir.

KRİZ YAŞANMIŞTI

Stad zemini sorunu, geçen sezon içerisinde birçok tartışmayı beraberinde getirmişti. Özellikle Galatasaray'ın stadında yaşanan zemin sorunu, Belhanda krizine neden olmuştu. Belhanda bir basın toplantısında zemin konusunda yönetimi eleştirmiş, bunun sonucunda sözleşmesi feshedilmişti. 

Kaynak: Haber Global TV

TFF Türkiye Futbol Federasyonu Galatasaray