TFF Başkanlık seçimi saat kaçta, hangi kanalda? TFF Başkan adayları kimler?

HABER MERKEZİ
İbrahim hacıosmanoğlu TFF Mehmet Büyükekşi
TFF Başkanlık seçimi saat kaçta, hangi kanalda? TFF Başkan adayları kimler?

TFF başkanlık seçim tarihi 2024, futbolseverlerin gündeminde yer alıyor. Türkiye Futbol Federasyonu’nun yeni başkanı belli oluyor. Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Ankara’da düzenlenecek. Peki TFF başkanlık seçimi ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? İşte, TFF başkan adayları...

TFF başkanlık seçimi için gözler Ankara’ya çevrildi. TFF Olağan ve Seçimli Genel Kurul programı belli oldu. TFF Başkanlık seçiminde başkan ile birlikte yönetim kurulunun 14 asıl ve 14 yedek adayı, denetleme kurulunun 5 asıl ve 5 yedek üyesinin seçimi yapılacak. Peki TFF başkanlık seçimi ne zaman, saat kaçta, canlı yayınlanacak mı? TFF başkan adayları kimler? İşte, TFF başkanlık seçimi tarihi...

TFF BAŞKANLIK SEÇİMİ 2024 NE ZAMAN?

Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul programı belli oldu. TFF başkanlık seçimi 18 Temmuz Perşembe günü Ankara’da gerçekleştirilecek.

Ankara'daki JW Marriott Hotel'de saat 11.00'de başlayacak toplantıda mali genel kurulun yanı sıra başkanlık seçimi de yapılacak. Seçimde 321 delege oy kullanma hakkına sahip bulunuyor.

TFF'nin Genel Kurul çağrısına göre, kongrenin toplanmasına ilişkin esaslara binaen ilk toplantıda salt çoğunluk (161 delege) aranacak. İlk gün çoğunluk sağlanamazsa genel kurul bir gün sonra delege tam sayısının 3'te biriyle (107) toplanabilecek. İkinci oturumda da çoğunluğun olmaması halinde genel kurul 26 Temmuz'da çoğunluğa bakılmaksızın yapılacak.

TFF Başkanlık seçiminin yayıncı kuruluş ekranlarından canlı olarak ekranlara gelmesi bekleniyor.

TFF BAŞKAN ADAYLARI KİMLER?

Federasyondan yapılan açıklamada 18 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak seçimler için başkanlık adaylık başvurularının 11 Temmuz’da sona erdiği hatırlatıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu başkanlık seçimlerinde Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu yarışacak.

TFF BAŞKANLIK SEÇİMİ HANGİ KANALDA?

TFF Başkanlık seçiminin yayıncı kuruluş ekranlarından canlı olarak yayınlanması bekleniyor.