TFF Başkanı Nihat Özdemir lig formatı için yeni planı açıkladı

Fenerbahçe Galatasaray
TFF Başkanı Nihat Özdemir lig formatı için yeni planı açıkladı

TFF Başkanı Nihat Özdemir, "Önümüzdeki yıl Süper Lig ve TFF 1. Lig'den 4'er takım düşürülmesi gibi bir planımız var. 2 yıl içinde liglerin yeniden 18 takımla oynanmasını planlıyoruz" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, BeIN Sports'a açıklamalarda bulundu. Özdemir, buradaki açıklamasında Süper Lig'in formatıyla ilgili önemli bilgiler verdi.

Özdemir'in sözlerinden satır başları şöyle:

YABANCI KURALI

"Yabancı kuralını 1 yıl ötelemiştik. Bu yıl ortalama yabancı sayısı 7.12. Geçen yıl 7.22. Beşiktaş'ın 8.42. Galatasaray 6.95. Fenerbahçe 5.5 ile oynamış. Trabzonspor 7.15 ile oynamış. İlk 11'de en fazla ortalama Hatayspor'da 9.23 ile. En az oynayan Göztepe, 4.98. Göztepe'yi, Fenerbahçe'yi, Altınordu'yu kutlamak lazım. Bu yıl için görüşme halindeyiz. Aynen devam etmesini istiyorlar. 14 yabancı sözleşme, sahada serbest olsun diyorlar. Bugün yarın karar vereceğiz."

LİG FORMATI

"Önümüzdeki yıl Süper Lig ve TFF 1. Lig'den 4'er takım düşürülmesi gibi bir planımız var. 2 yıl içinde liglerin yeniden 18 takımla oynanmasını planlıyoruz. Bu sene lig 20 takımla oynanacak. 20 takımlı lig zorlu. 38 hafta olacak, 3 maç haftası hafta içinde olacak. 18 takım ideal. 2 sene 4 takım düşürerek tekrar 18 takıma ineceğiz. Bunu planlıyoruz. Çalışmalarını yapıyoruz."

SEYİRCİLİ MAÇ

"Ağustos ayının ortasında başlatacağımız ligi, kademeli olarak seyircili oynamak istiyoruz. Deplasman bölümüne de belirli oranda seyirci alacağız. Galatasaray'ın 1-0 yendiği Fenerbahçe maçıyla ilgili Galatasaray'ın şikayeti vardı. O maçın devre arasında İstanbul Emniyet Müdürü yanımda görevli arkadaşı vardı. Saydılar, 452 kişi vardı. İstanbul Emniyet Müdürü şahidimdir, sayı 452'ydi. Giresun'da 1000 civarı seyirci vardı. Biz polis değiliz. Maç kimin stadındaysa, maçı organize eden o takımdır. Adana Demirspor sahasında maç varsa sorumlusu Adana Demirspor'dur."

1959 ÖNCESİ ŞAMPİYONLUKLAR

"İlk müracaatı Fenerbahçe yaptı. Samsun'dan Ankara'ya Eskişehir'e İzmir'e birçok kulüp, bu maddeden istifade etmek için müracaat etti. Bazı takımlar, karşı görüşü oldu. Bunlar Hukuk Kurulu'nda. Yakın bir zamanda en doğru hukuksal kararı vereceğimize inanıyoruz. Biz bu kararı verdikten sonra itiraz yolu açık. Tahkim var, Genel Kurul var. Biz karar vereceğiz. Bir kısım memnun olacak, bir kısım memnun olmayacak. En doğru kararı, en kısa sürede alırız. TFF arşivlerinde her şey mevcuttur. İncelemeler devam ediyor. En kısa zamanda ilan etmeyi düşünüyoruz."

Kaynak: Haber Global TV

Nihat Özdemir TFF Süper Lig TFF 1. Lig tff başkanı fenerbahçe