TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den Lale Orta açıklaması

TFF Süper Lig futbol
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den Lale Orta açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Lale Orta ile ilgili sorular üzerine "Merkez Hakem Kurulu başkanını değiştirmek gibi bir düşüncemiz yok." dedi.

TFF Başkanı Büyükekşi, Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde düzenlenen akademi projesinde gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Büyükekşi sorular üzerine Merkez Hakem Kurulu Başkanı Lale Orta'nın değiştirilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını açıkladı.

MHK Başkanı Lale Orta ile ilgili konuşan Büyükekşi, "Naklen yayın gelirlerinin düşmesinden biz de kulüpler de şikâyet ediyoruz. Marka değerini koruma adına dikkatli davranmıyoruz. Bu tür söylemleri doğru bulmuyoruz. Devre arası paylaşım yapma modası başladı. Bunları doğru bulmuyoruz. Türk futboluna zarar veriyor. Önce kendi hocalarıyla, futbolcularıyla ilgilenmelerini istiyoruz. Hakemler mutlaka hata yapabilir. Önemli olan iyi niyetli olması. MHK başkanını yeni değiştirdik. Başka bir düşüncemiz yok. Ligin son 10 haftasına girdikçe şampiyonluk yarışı ve küme düşme yarışı kızışınca büyük bir strese sebep oluyor. Bir yandan sosyal medyayla, basınla hakemleri baskı altına almayalım. Hakemler ne kadar stressiz olursa o kadar iyi maç yönetirler. Hep birlikte birbirimize yardımcı olmamız gerekiyor. TFF her kulübe eşit mesafededir" dedi.

Mehmet Büyükekşi, derbi maçtaki hakem ataması için ise "Bu hafta sadece Fenerbahçe-Beşiktaş maçının hakemi manuel olarak atandı. Bu konuda MHK'nın bir talebi oldu. Biz de inceledik ve Belçika'da da benzer uygulamalar oluyor. Bazen en zor maçı manuel olarak atayabiliyorlar. Biz de buna izin verdik. Şeffaflık gereği de bunu özellikle açıkladık." dedi.

Kaynak: Diğer

Mehmet Büyükekşi lale orta TFF Süper Lig hakem Merkez Hakem Kurulu