TFF Başkanı Büyükekşi: "Vücut dilimde bir yanlışlık olabilir, sürçü-lisan ettiysek affola"

TFF Beşiktaş
TFF Başkanı Büyükekşi: "Vücut dilimde bir yanlışlık olabilir, sürçü-lisan ettiysek affola"

Beşiktaş'ın hakem Yasin Kol için yaptığı, "Maçlarımızda görmek istemiyoruz" açıklamasına, basın toplantısında elini masaya vurarak, "'O hakemi istemiyorum, bu hakemi istemiyorum' sözlerinin karşılığı bizde yok" şeklinde yanıt veren TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, vücut dilinden ötürü özür diledi.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Süper Lig'in 2. haftasında, 3-3 biten Alanyaspor - Beşiktaş karşılaşmasının ardından hakem Yasin Kol'u bir daha maçlarında görmek istemediğini söylemiş, ardından siyah-beyazlı kulübün resmi İnternet sitesinden de bu yönde bir açıklama gelmişti.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ise MHK eğitim seminerinde elini masaya vurarak, "Hakem atamalarını algoritma yapıyor. 'O hakemi istemiyorum, bu hakemi istemiyorum' sözlerinin karşılığı bizde yok!" açıklamasını yapmıştı.

Büyükekşi'nin açıklamalarının ardından ardından sosyal medyada örgütlenen Beşiktaş taraftarı kısa sürede #ElineKolunaSahipOlTff etiketini Twitter'da trend topic yaparken, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'yi de vücut dili ve söylemleri yüzünden adeta topa tuttu.

Beşiktaş Mehmet Büyükekşi TT tepki

TRT Spor'a gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Mehmet Büyükekşi, açıklamaların muhatabının ne Beşiktaş ne de Ahmet Nur Çebi olmadığını söyledi ve vücut dilinde yanlışlık olabileceğini kabul ederek, "Yanlış anlamalara sebep verdiysem, sürçü-lisan ettiysek affola demek istiyorum" dedi.

Büyükekşi'nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"AÇIKLAMALARIN MUHATABI NE BEŞİKTAŞ NE DE BAŞKA BİR KULÜP"

"Ben özellikle şunu söylemek istiyorum. Açıklamaların muhatabı ne Beşiktaş ne de başka bir kulüp. Özellikle çok sevdiğim saydığım Ahmet Nur Çebi değil. Bir defa bunun altını çizerek konuşmama başlamak istiyorum. Biliyorsunuz hakem atamaları artık kişisel inisiyatiflerin dışına çıktı. Ligin ilk haftasından bu yana tüm hakem atamalarımızı sayısal hale getirdik. Sayısal gözlemci verileri sisteme giriliyor. Son derece şeffaf bir şekilde bu durum değerlendiriliyor. Yani hakem atamaları federasyonumuzda ya da MHK’de bulunan kişilerin inisiyatifiyle gerçekleşmiyor. Eski dönemlerde biliyorsunuz bazı kişiler takdir haklarını kullanmış olabilir. Kulüpler ve kamuoyu hala aynı şekilde atama yapılıyor sanıyor olabilir. Ama bu bilgi artık yanlış. Biz bu sistemi değiştirdik. 2 hafta boyunca neredeyse 100 basın mensubuyla görüşmeler yaptım. Kulüp başkanlarıyla, yöneticilerle, sponsorlarla herkesle konuşuyorum. Onlara da lütfen hakem atamaları konusunda eskiye dair yapılan yanlışların düzeltilmesi konusunda bize yardımcı olun diyorum. Fakat maalesef daha ligin 2 haftası oynanmış olmasına rağmen, tüm yaptığımız çalışmalara rağmen hakemlerimizin art niyetli olduğuna dair bir takım açıklamalar bizi son derece üzüyor."

"AHMET BAŞKANIM İLE DÜN GECE TELEFONDA GÖRÜŞTÜK"

"Çok değerli Ahmet başkanımıza gelirsek dün basın mensubu arkadaşlarıyla yaptığımız soru-cevap bölümünde gelen bir soru üzerinde sözlerimin kesinlikle Ahmet başkanım ile ilgili olmadığını çok net bir şekilde belirtmiştim. Maksadım kimseye özel bir mesaj değil. Hakem atamalarını biz kişilerin isteği veya ricasıyla yapmıyoruz. Bu gerçeğin anlaşılması ve artık konuşulmaması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca Ahmet başkanım ile dün gece telefonda görüştük. Açıklamalarımın kendisine yönelik olduğuna dair yaratılan yanlış algıdan dolayı üzgün olduğumu özellikle ilettim. Çünkü biz futbol ailesiyle el ele vererek futbolumuzun marka değerini ve başarısını yükseltmek için çabalıyoruz. Bizim için hakemlerimiz futbolcularımız ne kadar önemliyse kulüpler ve başkanları da o kadar önemli. Biz kimsenin değersizleştirilmeye çalışılmasını doğru bulmuyoruz. Burada başarılı olmak için hep beraber hareket etmek durumundayız."

"BİRAZ SABIR İSTİYORUZ"

"Tabi taraftarlar her hafta kazanmak ister ama işler yolunda gitmeyince ya da şanssızlıklar olunca sebebini hakem atamalarına bağlamayalım. Çünkü hakem hatası ve ataması aynı şey değil birbirinden farklı. Umarım bu konularla ilgili yapmak istediklerimizi ve hassasiyetimizi doğru ifade edebilmişimdir. Çünkü biz netice itibariyle biraz sabır istiyoruz. Bu konuların önümüzdeki günlerde daha iyi olacağını düşünüyoruz. Elimizde datalar biriktikçe ve bu datalar sisteme girildikçe işler daha iyi olacaktır."

"BELKİ VÜCUT DİLİMDE BİR YANLIŞLIK OLABİLİR"

"Biz yeni bir federasyonuz. Geçmişten gelen alışkanlıkları değiştirmemiz gerekiyor. Dünkü konuşmamda da onunla ilgili bir vurgu yapmak istedim. Bu vurguda belki vücut dilimde bir yanlışlık olabilir. Orada yanlış anlamalara sebep verdiysem, sürçü-lisan ettiysek affola demek istiyorum."

Kaynak: Haber Global TV

Mehmet Büyükekşi TFF Beşiktaş Ahmet Nur Çebi Yasin Kol