TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Galatasaray'dan ihraç mı ediliyor? Dilekçe verildi

Mehmet Büyükekşi Galatasaray TFF Turkcell Süper Kupa
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Galatasaray'dan ihraç mı ediliyor? Dilekçe verildi

Galatasaray Divan Kurulu üyesi Sedat Doğan, 2008 yılından bu yana Galatasaray kongre üyesi olan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin ihraç edilmesi için dilekçe verdi.

Galatasaray Divan Kurulu üyesi Sedat Doğan, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin Galatasaray Kulübü üyeliğinden ihraç edilmesi için dilekçe verdi.

Sedat Doğan, Galatasaray Divan Kurulu Aralık Ayı Olağan Toplantısı'nda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"Bir kişi var; bu kişi TFF'yi şu anda yönetmeye çalışıyor. Bu kişi; birkaç kişinin Suudi Arabistan'dan elde edecekleri geliri korumak için ısrarla Türk milletinin talebine, bütün camiaların taleplerine gözünü yumuyor. Arkasını dönüyor ve orada oynayacağız diyor. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türk milletinin haklı taleplerini birtakım sebeplerle görmezden gelemez.

Bir konu daha var. Bu konu sayın... Sayın demeyeceğim Büyükekşi ile alakalı. İçinizde, değerli Galatasaraylılar, burada ananeleri en iyi bilen Galatasaraylılar var. Galatasaray başkanına, herhangi bir kimsenin üstü kapalı veya açık 'yalancı' demesini içinizde sindirebilen var mı? Yok değil mi! Kimse Galatasaray başkanına 'yalancı' diyemez. Bu konu Sayın Dursun Özbek'in şahsıyla alakalı değil. Kurumsal bir konudur. Biz Galatasaray Başkanı'nı 'doğruyu söyleyen adam' olarak tanırız. Ona göre onun önünde set çekeriz, kimse dokunamaz. Şimdi Sayın Başkan birçok açıklama yaptı. Bunların tamamını Mehmet Büyükekşi yalanladı, açık veya kapalı. 'Doğruyu söylemiyorsunuz, onay verdiniz' dedi. Sayın Başkanımız ne dediyse tersini söyledi. Ben bunu kabul etmiyorum, sizin etmediğiniz gibi. Bu kişi muhtemelen Abdürrahim Ağabey de burada, bizim yönetimimiz döneminde başvurdu. O dönemde TİM başkanıydı. Kendisini saygın bir kişi olarak tanıdık. Üye olmasına engel bir durum görmedik. Başvurusu bizim zamanımızda ya da bir sonraki dönem alındı, hatırlamıyorum. Hiçbir Galatasaray üyesi, Galatasaray başkanına 'yalancı' diyemez. İçimizde olan hiç kimse Türk milletinin haklı taleplerini görmezden gelemez. Ayın 11'ine kadar kendisine süre. Kurumsal bir konudur, şahsınızla alakalı değil Sayın Başkan, yalanlamalarını geri almadığı sürece ve bu maçı Türkiye'de oynatma kararı vermezse, şu an 2 imzalı, bu arkadaşın bu kulüpte bu kadar namuslu şerefli vatanseverin kişilerin ismiyle isminin aynı yerde olmasını kabul edemiyoruz. Bunu Divan Başkanlığı'na teslim ediyorum. Bu şahsın, bu kulüpten atılmasıyla ilgili gerekli disiplin mekanizmasının çalıştırılması dilekçesidir. Ayın 11'inde yönetim kurulumuza verirsiniz bu dilekçeyi."

Mehmet Büyükekşi, 2008 yılında Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı iken Galatasaray Spor Kulübü'nün üyesi olmuş, beratını Galatasaray'ın o dönemki başkanı Adnan Polat'tan almıştı.

DEV MAÇ 29 ARALIK'TA RİYAD'DA

Türkiye Futbol Federasyonu daha önce 2023 Süper Kupa'nın Suudi Arabistan'da oynanacağını açıklamış, kamuoyunda oluşan tepkilerin ardından bu kararın kulüplerle yapılan istişareler neticesinde alındığını belirtmişti.

Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak olan 2023 Süper Kupa müsabakası, 29 Aralık 2023 Cuma TSİ 20.45'te Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda oynanacak.

Kaynak: Haber Global TV