TFF Başkan adayları kimler? 2024 TFF başkanlık seçimi ne zaman yapılacak?

HABER MERKEZİ
TFF Mehmet Büyükekşi Kimdir
TFF Başkan adayları kimler? 2024 TFF başkanlık seçimi ne zaman yapılacak?

TFF Başkanlık seçim tarihi futbolseverlerin gündeminde yer alıyor. Servet Yardımcı adaylıktan çekildiğini açıkladı. Mevcut başkan Mehmet Büyükekşi seçimlerde tekrar aday olurken diğer adaylar da araştırılıyor. Peki TFF başkanlık seçimi 2024 ne zaman? TFF Başkan adayları kimler?

TFF başkan adayları spor haberlerinde gündem konusu olmaya devam ediyor. Mevcut TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, 16 Haziran 2022 tarihinden itibaren başkanlık görevini sürdürüyor. Haziran ayında tek aday olarak katılmış olduğu başkanlık seçimini kazanan Büyükekşi, bir senelik görev süresinin ardından 2023 yılının Haziran ayında 191 oyun 169’unu alarak tekrar başkan seçilmişti. 4 yıllık görev süresi dolmadan Türkiye Futbol Federasyonu başkanlık seçimine gidiyor. Peki 2024 TFF Başkanlık seçimi ne zaman yapılacak? İşte, başkan adaylarına ilişkin bilgiler...

TFF BAŞKANLIK SEÇİMİ 2024 NE ZAMAN?

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan Nisan ayında yapılan açıklamada 31 Temmuz tarihine kadar yapılması gereken TFF Olağan Genel Kurul toplantısının; Türkiye A Milli Futbol Takımının EURO 2024 Finallerine katılmaya hak kazanması ve turnuvanın başlangıç ve bitiş tarihi de göz önüne alınarak, 18 Temmuz 2024 tarihinde seçimli olarak yapılmasına karar verildiği açıklandı. TFF Başkanlık seçimi 18 Temmuz Perşembe günü gerçekleştirilecek.

TFF BAŞKAN ADAYLARI KİMLER?

TFF, genel kurul öncesi Mehmet Büyükekşi, Servet Yardımcı ve İbrahim Hacıosmanoğlu'nun başkan adaylığı başvurularının kabul edildiğini duyurdu.

TFF Genel Sekreterliği'ne başvuran kişiler alfabetik sırayla şu şekilde belirtilmiştir;

- Sayın İbrahim Ethem HACIOSMANOĞLU
- Sayın Mehmet BÜYÜKEKŞİ
- Sayın Servet YARDIMCI ( Servet Yardımcı, TFF başkan adaylığından çekildiğini duyurmuştu. )