Terminatör gibi

Fenerbahçe Ankaragücü
Terminatör gibi
Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Fenerbahçe, MKE Ankaragücü'nü kendi evinde 2-1 mağlup etti. Fotoğraf: AA

Fenerbahçe Terminatör gibi. Vuruluyor, yıkılıyor ama bir şekilde ayağa kalkıyor.

İşte şartlar ne kadar olumsuz olursa olsun bu pes etmeyiş belki de şampiyonluğu getirecek. Evet Galatasaray’la 6 puan fark var ama daha 8 hafta var. Üstelik rakibin fikstürü çok daha zorlu. Son dakika golleri şampiyonluğun habercisidir. Crespo’nun 90+6’daki golü de o cinstendi. Fenerbahçe varsa umut da vardır…
İlk 45 dakika Arda Güler’in resitalini izledik. Oynamadığı maçların acısını çıkarıyordu adeta. Topu ayağına her aldığında tribünleri ayağa kaldırdı, rakibi perişan etti. Çalımlar, paslar, şutlar… Kornerleri Alex gibi kullanıyor. Her duran top onunla büyük bir silah. İlk yarının sonunda Ankaragücülü üç oyuncuyu futbol tabiriyle pazara yollayıp kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonu gol yapsa maç sıkıntıya girmeden bitebilirdi ama olmadı. Gol şanssızlığını da kıracak elbet.
Fenerbahçe’nin hücum hattında ciddi sıkıntı var. Valencia haliyle çok yoruldu, bitik halde. Serdar Dursun verimsizdi, Pedro da takımı bir kişi eksik oynatıyor. Batshuayi’nin ve King’in ne olursa olsun dönmesi lazım. En önemli sorun bu. Ferdi’nin olmayışı da takıma güç kaybettirdi. Rossi’deki düşüş devam ediyor. Bu kadar süre oyunda kalması büyük hata. Bir diğer sorun da taraftarın maç bitmeden takıma tepki göstermesi. Valencia penaltı kullanmaya gidiyor, skor 1-1’e gelecek, tribünlerin bir bölümü yönetim istifa diye bağırıyor. Maçı çevirecek İrfan Can oyuna girerken ıslıklanıyor. Ne olursa olsun maç sonu beklenmeli. Hep destek tam destek ruhu bu takımı ayağa kaldıracak. İşte o anlarda Crespo’nun galibiyet golü geldi.
Alanya ve Karagümrük maçlarında olduğu gibi yine geriden gelip kazanan bir Fenerbahçe var. Yine kulübe katkısıyla kazanan bir Fenerbahçe var. İrfan Can, Crespo, Zajc, Emre Mor… Her oyuncu çok değerli ve katkı veriyor. Bir şekilde savaşan ve maçı çeviren bir takım var sahada. İrfan Can kazanılmalı, kimse küstürülmemeli.
Jorge Jesus, maç sonunda orta yuvarlakta takımına hırslı bir konuşma yaptı. Fenerbahçe’yi yaparsa bu hırs şampiyon yapacak. Taraftarın da son ana kadar vazgeçmemesi lazım.

fenerbahçe MKE Ankaragücü spor toto süper lig