Tenisin 1 numarası Rus Daniil Medvedev ne olacak?

Tenisin 1 numarası Rus Daniil Medvedev ne olacak?

Rusya - Ukrayna cephesinde çatışmalar sürerken, batı dünyası sadece Rusya Devleti ve devlet çalışanlarına yönelik ambargo uygulamıyor. Rus vatandaşlarına yönelik de ambargolar uyguluyor. Peki Tenisin 1 numarasına çıkan Rus Daniil Medvedev ne olacak? Şimdiden men edilsin başvuruları yapıdı bile!

Rusya - Ukrayna cehpesinde çatışmalar sürerken, batı dünyası sadece Rusya Devleti ve devlet çalışanlarına yönelik ambargo uygulamıyor. Rus vatandaşlarına yönelik de ambargolar uyguluyor. Peki Tenisin 1 numarasına çıkan Rus Daniil Medvedev ne olacak? Şimdiden men edilsin başvuruları yapıdı bile!

Ukrayna Tenis Federasyonu Başkanı Seva Kewlysch, Tenisin 1 numarası Daniil Medvedev'in Fransa Açık, Wimbledon ve ABD Açık'tan men edilmesini istiyor.  Kewlysch, Medvedev'in yalnızca ATP turnuvalarında oynamasına izin verilmesini istiyor. 

Uluslararası Tenis Federasyonu'nun ne karar vereceği merakla bekleniyor. Söz konusu başvuru Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin Rusya'yı ve Rus sporcuları Paralimpik oyunlarından men etmesinin ardından geldi. 

Medvedev, bu ay İndian Wells ve Miami'deki ATP turnuvasına katılacak. Ancak taraftarlardan göreceği baskılar onu yıpratabilir. Sponsorlarına yapılacak baskılar da artabilir. 

Medvedev, yılda 23 milyon dolar kazanıyor. Bunun yalnızca 6 milyon doları turnuvalardan. 

Kaynak: Diğer

Rus Daniil Medvedev tenis