Tenis dünyasının gözyaşları: Shirley Fry Irvin hayatını kaybetti

2021'de hayatını kaybeden ünlüler
Tenis dünyasının gözyaşları: Shirley Fry Irvin hayatını kaybetti

Teniste teklerde 4 Grand Slam turnuvasında da şampiyonluk yaşayan 10 kadın tenisçiden biri olan Shirley Fry Irvin 94 yaşında hayatını kaybetti.

Tenis dünyası uluslararası bir yıldızını kaybetti. ABD'li dünyaca ünlü raket Shirley Fry Irvin 94 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Amerikalı yıldızın Florida eyaletinde uykusundayken vefat ettiği açıklandı.

Tenisin en önemli turnuvaları olan grand slam'lerin hepsinde de şampiyonluk yaşayan Irvin, bu onura sahip 10 kadın tenisçiden biriydi. 

Kadınlar tenisinde 1 numaraya kadar ulaşan Irvin ayrı çiftlerde ve karışık çiftlerde de 12 kez Grand Slam kazandı. 

Shirley Fry Irvin, 1970 yılında teniste onur listesine girmişti. 

İlk Grand Slam turnuvasını Fransa Açık'ta 1951 yılında kazanmıştı. 1956 yılında Wimbledon ve ABD Açık'ı, 1957 yılında da Avustralya Açık'ı kazanmıştı. 

Irvin hızlı ayakları ve sağlam zemin vuruşlarıyla rakiplerinden ayrışmıştı. 

Çiftlerde ise daha çok Doris Hart'la birlikte turnuvalara katılmıştı. 

Shirley Fry Irvin'in fırtınalar estirdiği o yıllarda tenis amatör bir spordu. Bu nedenle sporcuların sadece tenis oynayarak geçinmesi mümkün değildi. Bu yüzden 28 yaşındayken tenis bırakarak St. Petersburg Times gazetesinde işe başladı. Ancak o kadar başarılı bir oyuncuydu ki, tenis bırakmasına rağmen ABD'yi temsil için yine göreve çağrıldı ve Wimbledon'ı kazandı. 

Eve döndüğünde çiçeklerle karşılandı, kendisine şehrin anahtarı verildi. 

Sonra ABD Açık ve Avustralya Açık için yine göreve çağrıldı. İki turnuvada rakiplerine sadece bir set verdi ve ikisini de kazanarak şampiyon oldu. 

Bu zaferlerle o dönem 4 Grand Slam'i de kazanan 3 kadın raketten biri oldu. Daha sonra bu isimlere yenileri de katıldı ve günümüzde bu sayı 10. 

Tenis dünyasının gözyaşları: Shirley Fry Irvin hayatını kaybetti - Resim : 1

Shirley Fry Irvin kimdir?

Shirley Fry Irvin, 30 Haziran 1927 tarihinde Ohio, Akron'da doğdu. Babasının tenis sevgisi sayesinde 3 kardeşiyle birlikte erkenden 8 yaşında tenis oynamaya başladı.

Hızıyl adikkat çeken Fry o günleri şöyle anlatıyordu: "Ailemizin çok parası yoktu, sporla ilgilenmek için bağımsız olmamız tek başına hareket etmemiz gerekiyordu. 9 yaşında Cleveland'a gidip tek başıma ilk sınavımı verdim. Trenle gittim geldi. O andan itibaren tüm turnuvalara tek başına gidip geldim." 

14 yaşına geldiğinde Fry, New York'ta oynadı. Ertesi yıl çeyrek finale yükseldi. Avrupa'daki ilk müsabakasına 1948 yılında çıktı. Turnuvaya gidebilmek için dönemin ikonik gemisi Queen Mary'yle gitti. Antrenmanlarını gemide yaptı. 

Sonra da arka arkaya başarılar geldi ve tenis tarihine adını yazdırdı. 

Tenis hakemi ve reklam yöneticisi olan Karl Irvin ile evlenen Fry'ın 4 çocuğu, 12 torunu bulunuyordu. 

Kaynak: Haber Global TV

tenis 2021'de hayatını kaybeden ünlüler