Tek devrelik Fenerbahçe

Fenerbahçe Süper Lig
Tek devrelik Fenerbahçe
Sivasspor ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, maç fazlasıyla 37 puanla 4. sırada yer alıyor. Fotoğraf: AA

İlk yarıdaki oyuna bakarsanız Fenerbahçe, Sivas’ta üç puanı kaçırdı diye üzülürsün ama ikinci yarıya baktığınızda alınan bir puana sevinirsiniz. İşte Sivasspor-Fenerbahçe maçının özeti buydu.

Bir takım düşünün tam 15 haftadır ligde üst üste 2 maç kazanamıyor. Yine son 5 deplasmanda galip gelememiş. Hiçbir Fenerbahçelinin hayalindeki takım bu değil ama maalesef vasatlığa ve başarısızlığa alıştırdınız…

Sivas zor deplasman, hava da buz gibi. Buna rağmen ilk yarıda tüm bu olumsuz şartları tersine çeviren bir Fenerbahçe var sahada. Ayakta kalan, dirençli oynayan ve sürekli gol arayan… Valencia’nın ortasında Zajc’la gelen gol maçın da direksiyonunu Fenerbahçe’ye geçiriyor.

SEN O POZİSYONU HARCARSAN...

Crespo, Zajc ve Osayi ilk yarının Fenerbahçe adına en iyileri. Ama işte kritik nokta böyle maçlarda yakaladın mı atacaksın. Böyle yapamıyor Fenerbahçe. İrfan bomboş pozisyonda topu dışarı atıyor. Böyle yıldızlar maç kazandırır. İrfan Fenerbahçe’ye böyle maçlarda lazım. Sen o pozisyonu harcarsan ikinci yarıda seni harcarlar.

Fenerbahçe’nin de eksikleri var ama Sivas’ın eksikleri neredeyse bir takım. Buna rağmen ikinci yarıda bambaşka bir Sivasspor sahada. Fenerbahçe izledi, Sivasspor oynadı. Hatta tüm Türkiye 45 dakika Sivasspor’un tek kale futboluna şahit oldu. Gol bağıra bağıra geliyorum diyordu ve Berke’nin de katkılarıyla öyle oldu. Fenerbahçe kalecisi üzerinden geçen topu yememeli. Berke’nin istikrarsızlığı ve konsantrasyon eksikliği onun adına bir soru işareti oluşturuyor.

BU MU KADRO MÜHENDİSLİĞİ?

Kenar yönetiminin dokunuşları takımı daha da geri götürdü. İsmail Kartal’ın değişikliklerini anlayamadım. Novak sakatlandı yerine Pelkas girdi. İyi oynayan Osayi çaresizlikten sol beke geçti. Bu mu sizin kadro mühendisliğiniz? Pelkas zaten savruk her topu ezdi ve kaptırdığı toplar rakibe kontra şansı doğurdu. Belki kontradan skoru bulup maçı kopartmak için böyle bir hamle yaptı ama bu Pelkas’la olacak iş değil. Takım bu kadar düşmüşken niye Sosa ile Gustavo kenarda bekliyor anlaşılır gibi değil. O dakikalarda topu tutacak, rakibi yavaşlatacak tecrübeli isimler lazımdı oysa.

NAZIM FUTBOLU MU BIRAKTI?

Nazım Sangare, 27 yaşında futbolu bıraktın da bizim mi haberimiz yok? Bu kadar yedek kaldıktan sonra gelen hocanın verdiği şansları böyle mi değerlendiriyorsun? Bu takıma iki kanat beki transferi yapılmaması da skandal ötesi. Ne sağ bek var ne sol bek var. Böyle olunca da iki maç üst üste kazanamayan, deplasmanda yokları oynayan bir Fenerbahçe çıkıyor karşımıza. Bu sene de böylece uçup gitti.

Kaynak: Web Özel

fenerbahçe fenerbahçe transferleri Fenerbahçe transfer haberleri Süper Lig Sivasspor Fenerbahçe maçı