Taraftarlardan Ancelotti'ye karşı 3'lü isyan: Arda Güler, Joselu ve Brahim Diaz...

Arda Güler Real Madrid Carlo Ancelotti
Taraftarlardan Ancelotti'ye karşı 3'lü isyan: Arda Güler, Joselu ve Brahim Diaz...

Real Madrid'in lig sonuncusu Almeria'yı 2-0 yenik duruma düştüğü maçta VAR yardımıyla güç bela mağlup etmesi taraftarın da sabrını taşırdı. Takımın formda oyuncuları yedek beklerken formsuz isimlerin halen ilk 11'de oynaması tepki çekiyor.

Almeria maçına rotasyon yaparak çıkması beklenen Carlo Ancelotti'nin sadece Kroos ve Tchouameni'yi takıma ekleyip yine eski oyuncularla oynaması az daha maçı kaybettiriyordu.

Haftalardır formsuz olar Rodrygo'nun yanı sıra sakatlıktan yeni çıkan Vinicius Jr. ve artık yorgunluktan yürüyecek hali kalmamasına rağmen çırpınan Jude Bellingham'ın dinlendirilmeyip sürekli oynatılması tepkilere yol açıyor.

Peş peşe Atletico Madrid, Barcelona ve Atletico Madrid'le oynanan 3 maçın ardından rotasyon maçı olarak görülen Almeria karşısında dahi risk almaktan kaçının Ancelotti'nin bu planı az daha puan kaybıyla sonuçlanıyordu.

Joselu ve Brahim Diaz takıma her seferinde katkı sağlamalarına rağmen yedek beklemekten kurtulamadı. Antrenmanlarda harikalar yaratan ve artık şans verilmesi beklenen Arda Güler ise ısınmakla yetinmek zorunda kaldı.

Taraftarlar İtalyan hocanın neden hak edenlere forma vermediğine anlam veremiyor ve sosyal medyadan tepki gösteriyor.

Brahim Diaz

Vinicius'un sakatlığında parlayan Brahim Diaz, Brezilyalının dönüşüyle yine yedek kulübesine demir attı. Ancak ne zaman maç riske girerse takımı kurtarmak için Ancelotti ona sarılıyor. Real Madrid taraftarlarına göre 'Brezilyalı olmadığı için' ilk 11 oynamayan oyuncu, Vinicius dili dışarıda sahada yürüse bile düşünülmüyor. Vinicius sakatlığı ve yorgunluğa rağmen yine de iyi performans gösterirken Rodrygo ise son maçlarda hiç ortada yok. En azından Rodrygo'nun yerine Brahim Diaz'ın oynamayı hak eden isim olduğu söylemek mümkün.

Joselu

Hem Atletico Madrid hem de Almeria maçlarında 'oyun değiştiren' Joselu da Brahim gibi hak ettiği ilk 11 formasını bulamayıp sürekli yedek bekliyor. Çok daha az süre almasınra rağmen 10 golle, Vinicius jr.'dan daha skorer bir performans gösterdi ancak Ancelotti bunu yeterli görmüyor.

Arda Güler

3 sakatlığın ardından Arandina maçıyla ilk kez Real Madrid formasını giyen Arda, sonrasında Süper Kupa yarı finalinde uzatmalarda Atletico Madrid'e karşı da 8 dakika almıştı. Ondan sonra ise yedek kulübesinde unutuldu.

Oynadığı her dakikanın hakkın vermesine rağmen hak ettiği dakikaları alamayan milli futbolcu Real taraftarının sahada en çok görmek istediğ isim. Ancak Ancelotti, onu taraftarlara izletmeme konusunda kararlı görünüyor. Arda'nın kadroda olup da oynamadığı her maç için "Bu maç uygun değildi" diyen İtalyan hocaya Real taraftarları sosyal medyadan soruyor: "Hangi maç uygun olacak?"