Talisca havası estirdi

Talisca havası estirdi

Emre Mor, Jesus’un en önemli silahlarından biri olacağını kanıtladı. Lincoln ise adeta Talisca havası estirdi. Rakiple arada sıklet farkı olsa da Fenerbahçe özgüvenini tazeleyeceği bir zafer kazandı.

Fenerbahçe müthiş bir galibiyetle hem özgüven kazandı hem de gelecek adına çok olumlu sinyaller verdi. Evet rakip Slovacko, Fenerbahçe’nin ayarında bir takım değil, oldukça yaşlı, ağır bir takım bunu kabul edelim.

Çekya ekibiyle arada ciddi bir sıklet farkı var. Ancak yine de Jorge Jesus’un neler yapmak istediğini anlatan, gelecek adına taraftara ve camiaya ışık saçan bir 90 dakika izledik.

Bu maç her şeyden önce Fenerbahçe’nin kadro derinliğini göstermiş oldu. En az bir ideal 11 daha dışarda kalmış olmasına rağmen Fenerbahçe ezici bir oyun üstünlüğü ile Slovacko’yu 3-0 yendi. Altay, Peres, Alioski, İsmail Yüksek, İrfan, Mert Hakan, Pedro gibi direkt 11’e yazacağımız isimlerin de kadroya gireceğini düşünürsek ne demek istediğimiz anlaşılır.

Bu kadro rekabeti Fenerbahçe’yi başarıya götürecek kilit noktalardan biri olacak. Forma artık aslanın ağzında değil midesinde. İlk 11 oyuncusu sürekli en üst seviyede olmak zorunda. Rakibin direkten dönen topu ile biraz tedirgin başladığımız maçta, ilk 10 dakikadan sonra her şey değişti.

Sürekli hücumu düşünen ve kanatları kullanmaya başlayan Fenerbahçe golü Emre Mor’la buldu. Emre’nin sağ ayağıyla yaptığı vuruş onun kalitesini bir kez daha gösterdi. Genç futbolcu ayrıca ileri geri müthiş çalıştı, takım oyuncusu değil yakıştırması yapanlara inat mücadele etti.

Kazandırdığı faul ile de ikinci golün gelmesini sağladı. Kısacası Emre Mor, Jesus’un en önemli silahlarından biri olacağını kanıtladı. Lincoln ise adeta Talisca havası estirdi. Maçın başında sol ayağının dışıyla müthiş bir orta kesmişti, Emre’ye yaptığı asistin ardından ilk yarının sonunda öyle bir frikik golü attı ki şapka çıkar.

Lincoln sezonun sürpriz transferi olacak gibi. Potansiyelinin ne kadar büyük olduğunu gösterdi. Kapanış golünü de ceza sahası dışından çıkardığı füzeyle yaptı. Sol ayaktan çıkan mermi gibi golleri Kadıköy çok özlemişti. Arao da yine sürekli stoperlerin arasına girip geriden müthiş oyun kurdu. Jesus’un hızlı ve dikine oyun anlayışının kilit noktasında yer aldığını kanıtladı.

Zajc’ın oynaması gerektiğini söylüyorduk, o da oyunda kaldığı sürede kalitesini gösterdi ve yabana atılmaması gerektiğini kanıtladı. Göze batan tek sıkıntı stoperlerin arkasına atılan paslar ve yapılan ofsayt taktiğiydi. Rakip zayıf olduğu için bu çok sıkıntı oluşturmadı ama Süper Lig’de bu hatalar can yakar.