Takım arkadaşı Szczesny'den Kenan Yıldız'a övgüler: "5 yıl içinde Ballon d'Or'a aday gösterilecek"

Juventus Kenan Yıldız İtalya Serie A
Takım arkadaşı Szczesny'den Kenan Yıldız'a övgüler: "5 yıl içinde Ballon d'Or'a aday gösterilecek"
FOTOĞRAF: Reuters

Juventus ve Polonya Milli Takımı'nın kalesindeki değişmez isim olan Wojciech Szczesny katıldığı bir programda milli futbolcu Kenan Yıldız hakkında övgü dolu ifadeler kullandı.

İtalya Serie A ekiplerinden Juventus'ta kariyerini sürdüren milli futbolcu Kenan Yıldız'ın gösterdiği performansa ve yeteneklerine takım arkadaşları da kayıtsız kalamıyor.

18 yaşındaki oyuncu hakkında İtalyan basınında yer alan övgü dolu ifadelerin ardından Juventus'taki takım arkadaşı Wojciech Szczesny de Kenan Yıldız'ı yere göğe sığdıramadı.

Polonya'da 'The Walking Truck of Poland' isimli bir programa katılan tecrübeli kaleci, Kenan Yıldız'ın önümüzdeki 5 yıl içinde futbolda yılın en iyilerine verilen Ballon d'Or ödülüne aday gösterileceğine dair bir arkadaşıyla iddiaya girdiğini açıkladı.

"ONUN GİBİSİNİ GÖRMEDİM"

Szczesny yaptığı açıklamada, "Kenan Yıldız'ın 5 yıl içinde Ballon d'Or ödülüne aday gösterileceğine dair bir arkadaşımla iddiaya girdim. Çok fazla iyi oyuncuyla oynadım ama onun gibi bir yeteneği görmedim. Girdiğim iddiayı kazanacağıma dair inancım tam" ifadelerini kullandı.

Juventus A Takımı'yla bu sezon süre almaya başlayan Kenan Yıldız tüm kulvarlarda toplamda 23 maçta sadece 739 dakika süre alabilirken 3 kez fileleri havalandırma başarısı da gösterdi.

İtalyan basınında yapılan yorumlarda Juventus Teknik Direktörü Massimiliano Allegri, Kenan Yıldız'ı yeterince oynatmadığı gerekçesiyle sıklıkla eleştiriliyor.