Taha Akgül, Dünya Güreş Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandı

Taha Akgül, Dünya Güreş Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandı

Milli güreşçimiz Taha Akgül, 125 kg serbest stilde bugün mindere çıktı. Akgül, Gürcü Geno Petriashvili karşısında hem altın madalya hem de 2017 Dünya finalinin rövanşı için mücadele etti

Bugün Kazakistan'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda milli güreşçimiz Taha Akgül, Gürcü rakibi Geno Petriashvili ile altın madalya için mindere çıktı. Bugüne kadar bu dünya şampiyonasında karşılaştığı rakiplerine hiç puan vermeyen Taha Akgül, ilk puanını Gürcü rakibine verdi. 45 saniye kala Gürcü rakibinin 4-4'e kadar getirdiği maçta Taha Akgül 2 puan daha alarak 37 saniye kala durumu 6-4'e getirdi. 
Taha Akgül son 4 saniyede 2 puan vererek gümüş madalya ile yetinmek zorunda kaldı.
Serbest stil 125 kiloda mindere çıkan milli sporcumuz rakiplerine puan vermeden finale çıkmayı başardı. İlk turu, seribaşı olduğu için maç yapmadan geçen Taha Akgül ikinci turda Moldova'dan Alexandr Romanov'u 8-0, çeyrek finalde Özbek rakibi Khasanboy Rakhimov'u da 3-0 ve yarı finalde de Çinli Zhiwei Deng'i 5-0 mağlup ederek kariyerinde 4. kez Dünya Şampiyonası'nda finale kaldı.

TAHA AKGÜL KİMDİR? NERELİ VE KAÇ YAŞINDA?
22 Kasım 1990'da Sivas'ta doğan Türk serbest güreşçi Taha Akgül, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi'nde beden eğitimi öğrencisidir. Ankara ASKİ Spor Kulübü'nün sporcusu olan Taha Akgül, 2012'de 40. kez gerçekleştirilen Uluslararası Yaşar Doğu Güreş Turnuvası'nda altın madalyanın sahibi oldu.

2012'nin mart ayında Sırbistan'da gerçekleştirilen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 120 kilo serbest kategoride altın madalya kazanan Taha Akgül, 2012'deki Olimpiyat Oyunları'nda Türk bayrağını gururla taşıdı. 

2014 VE 2015'TE DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU 

2014'te Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 125 kilo serbest dalında altın madalyanın sahibi olan Taha Akgül, Özbekistan'da gerçekleştirilen 2014 Dünya Güreş Şampiyonası 125 kilo müsabakalarının ardından finalde İranlı rakibini 4-3 mağlup ederek dünya şampiyonu olup altın madalya kazandı. Akgül, 2015'te düzenlenen Avrupa Oyunları'nda serbest stil 125 kiloda altın madalyaya ulaştı. 

2015'te Las Vegas'ta gerçekleştirilen Dünya Güreş Şampiyonası'nda 125 kilo serbest kategorisinde Azerbaycanlı rakibi Cemaleddin Magomedov karşısında 10-0'lık üstünlük kurarak ikinci dünya şampiyonluğuna ulaşan Taha Akgül, 2016 Yaz Olimpiyatları'nda serbest 125 kiloda altın madalyanın sahibi oldu. Akgül, bu kapsamda 2016 Yaz Olimpiyatları'nda Türkiye adına altın madalyaya erişen ilk sporcu olarak tarihe adını altın harflerle yazdırdı.

Taha aKGÜL