Newcastle United, Suudi Arabistan yatırım grubuna satıldı

İngiltere Premier Lig
Newcastle United, Suudi Arabistan yatırım grubuna satıldı

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Newcastle United, Suudi Arabistan merkezli bir yatırım grubu tarafından, yaklaşık 354 milyon Euro karşılığında satın alındı.

İngiltere Premier Lig yönetimi, Suudi Arabistan kaynaklı şirketlerden oluşan konsorsiyumun Newcastle United’ı satın almasına onay verildiğini duyurdu.

Premier Lig’nden yapılan açıklamada, Newcastle United'ın Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu (PIF), PCP Capital Partners ve RB Sports&Media’dan oluşan konsorsiyum tarafından devralınması konusundaki anlaşmazlığın çözüldüğü bildirildi.

Açıklamada, "Premier Lig, Suudi Arabistan Krallığı'nın Newcastle United Futbol Kulübü'nü kontrol etmeyeceğine dair yasal olarak bağlayıcı güvenceler aldı. Tüm taraflar, Newcastle United Futbol Kulübü ve taraftarlarına kesinlik ve netlik kazandıran bu süreci sonuçlandırmaktan memnuniyet duymaktadır." ifadesine yer verildi.

300 milyon sterlin (yaklaşık 354 milyon Euro) değerindeki satış, yaklaşık 18 aydır yetkili merciler tarafından onaylanmayı bekliyordu.

TRANSFERE AYRILAN BÜTÇE DUDAK UÇUKLATTI: 1.5 MİLYAR EURO!

Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu, Veliaht Prens Mohammed bin Salman'a bağlı durumda. 

İngiliz medyasında çıkan haberlere göre, Premier Lig'de 4 şampiyonluğu bulunan ancak son şampiyonluğunun üzerinden tam 95 yıl geçen Newcastle United'da gelecek sezon için transfere 1.5 milyar Euro bütçe ayrıldığı ve şampiyonluğun hedeflendiği kaydedildi.

Newcastle United taraftarları, Mike Ashley'nin 14 yıllık sahipliğinin sona ermesini büyük bir sevinçle karşılarken, kulübün efsane isimlerinden Alan Shearer da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Eveeettt. Yeniden umut etmeye cesaret edebiliriz!" ifadelerini kullanarak satışı olumlu karşıladığını belirtti.

Kaynak: Diğer

Muhammed bin Salman Newcastle United Premier Lig