Suudi Arabistan'dan Şampiyonlar Ligi atağı! 2024/25 sezonundan itibaren...

Suudi Arabistan Ligi UEFA Şampiyonlar Ligi
Suudi Arabistan'dan Şampiyonlar Ligi atağı! 2024/25 sezonundan itibaren...

Suudi Arabistan Futbol Federasyonu, gelecek sezondan itibaren Şampiyonlar Ligi'ne takım gönderebilmek için UEFA ile görüşmelerde bulunuyor.

Cristiano Ronaldo ile başlayan transfer çılgınlığını Karim Benzema, N'Golo Kante, Roberto Firmino ve Neymar gibi isimlerle devam ettiren ve durmaya hiç niyeti olmayan Suudi Arabistan Ligi'nden sürpriz bir hamle geldi.

Calcio Finanza'nın haberine göre; Suudi Arabistan Futbol Federasyonu, 2024/2025 sezonundan itibaren Suudi Arabistan Ligi şampiyonunu UEFA Şampiyonlar Ligi'ne gönderebilmek için UEFA'dan "wild card" (turnuva kartı) talep etti.

Suudiler bu yolla hem kendi kulüplerinin kurumsal olarak daha da olgunlaşacağını, hem de organizasyondaki rekabetin ve sponsorluk gelirlerinin artacağını ve daha fazla izleyiciye ulaşılacağını düşünüyor. UEFA'nın ise bu talebe nasıl cevap vereceği merak konusu.

18 takımlı Suudi Arabistan Ligi'nin dört büyük takımı olan Al-Ittihad, Al-Ahli, Al-Nassr ve Al-Hilal'in toplam piyasa değerleri yapılan transferlerin ardından 600 milyon Euro'yu aşmış durumda.

Suudi Arabistan Ligi'nin yeni yıldızlarını hazırladığımız galeriden göz atabilirsiniz:

Kaynak: Haber Global TV

Suudi Arabistan Ligi UEFA Şampiyonlar Ligi