Süper Lig'den 7 kulüp, PFDK'ya sevk edildi

PFDK Süper Lig
Süper Lig'den 7 kulüp, PFDK'ya sevk edildi

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği; aralarında Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un da bulunduğu 7 Süper Lig kulübünü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etti.

TFF'den yapılan açıklamada, Süper Lig'in 18. haftasında oynanan karşılaşmalarda yaşanan disiplin ihlalleri nedeniyle Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Kasımpaşa, Fatih Karagümrük ve Alanyaspor disipline gönderildiği belirtildi.

Açıklamada, Galatasaray'ın 7 futbolcusunun sarı kart görmesi nedeniyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi, Fenerbahçe'nin çirkin ve kötü tezahürat, saha olayları ve talimatlara aykırı hareket Trabzonspor ve Alanyaspor'un çirkin ve kötü tezahürat ve saha olayları, Beşiktaş, Fatih Karagümrük ve Kasımpaşa'nın da çirkin ve kötü tezahürat gerekçeleriyle PFDK'ya sevk edildiği aktarıldı.

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak da Başakşehir ile oynanan maçta sportmenliğe aykırı hareketi ve hakem soyunma odası koridorundaki sportmenliğe aykırı hareketi gerekçeleriyle disiplin kuruluna sevk edildi.

Galatasaray ile oynanan derbide kırmızı kart gören Fenerbahçeli futbolcu İrfan Can Kahveci'nin ise kural dışı hareketi nedeniyle disipline gönderildiği kaydedildi.

Ümraniyesporlu Anıl Demir de Giresunspor karşılaşmasındaki sportmenliğe aykırı hareketi gerekçesiyle disipline gönderildi.

Kaynak: AA

Süper Lig PFDK PFDK sevkleri Beşiktaş fenerbahçe Galatasaray Trabzonspor Kasımpaşa Fatih Karagümrük Alanyaspor