Süper Lig'deki 9 kulüp PFDK'lık oldu

AA
Süper Lig PFDK TFF
Süper Lig'deki 9 kulüp PFDK'lık oldu
FOTOĞRAF: AA

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'den 9 kulübün PFDK'ya sevk edildiğini duyurdu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, 19 takımın mücadele ettiği Süper Lig'den 9 kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti.

TFF'den yapılan açıklamaya göre Galatasaray, Antalyaspor müsabakasındaki "çirkin ve kötü tezahürat, saha olayları ve merdiven boşluklarının boş bırakılmaması" nedeniyle PFDK'ya sevk edildi.

Beşiktaş, Konyaspor maçındaki "çirkin ve kötü tezahürat ile talimatlara aykırı hareket", Fenerbahçe, Samsunspor mücadelesindeki "çirkin ve kötü tezahürat ile merdiven boşluklarının boş bırakılmaması" nedenleriyle disipline gitti.

Kayserispor, "usulsüz seyirci alınması", Göztepe "çirkin ve kötü tezahürat", Bodrum FK, "merdiven boşluklarının boş bırakılmaması" gerekçeleriyle PFDK'lık oldu.

Açıklamada Eyüpspor, "çirkin ve kötü tezahürat ile saha olayları", Antalyaspor "talimatlara aykırı hareket ve merdiven boşluklarının boş bırakılmaması", Samsunspor da "çirkin ve kötü tezahürat, saha olayları ve merdiven boşluklarının boş bırakılmaması" nedenleriyle disipline gönderildiği ifade edildi.