Süper Lig'de yayın ihalesinde kritik gün

SERCAN HAMZAOĞLU / HABER GLOBAL
TFF Süper Lig
Süper Lig'de yayın ihalesinde kritik gün

Süper Lig'in yayın ihalesi için kritik gün geldi çattı. Yeni sezonda ligleri kimin yayınlayacağının belli olacağı ihalede teklif zarfları açılacak.

Süper Lig'in yeni yayıncısının belirleneceği yayın ihalesinde kritik gün geldi çattı.

Kulüpler Birliği, kendi gündemiyle 12:30'da toplanırken saat 14:00'te ise Yayın İhale Komisyonu toplandı. Komisyon gelen teklif zarflarını açtı.

Süper Lig'de yayın ihalesinde kritik gün - Resim : 1

KOMİSYON TOPLANDI

2024-2025, 2025-2026 ve 2026-2027 futbol sezonlarına ilişkin Süper Lig ve TFF 1. Lig müsabakaları yayın haklarının devri için verilen tekliflerin komisyon tarafından değerlendirildiği toplantıda, Türk futbolunun dünya çapında tanınırlığını artıracak, kulüplerimize daha fazla gelir yaratacak satış, pazarlama stratejileri ve iş birliği konularıyla beraber futbolda önde gelen ülkelerin sağladığı yayın gelirleri de karşılaştırılmalı olarak masaya yatırıldı.

Yayın İhale Komisyonu'ndan TFF Yönetim Kurulu, Kulüpler Birliği adına ise Ali Koç, Dursun Özbek ve Göksel Gümüşdağ yer alıyor

Yayın ihalesi için Saran Medya, beIN Media Group, Teknasyon Yazılım Sanayi ve Ticaret AŞ, Kulüpler Birliği Vakfı (KBV) ve Stats Perform şartname almıştı.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 2024-2025, 2025-2026 ve 2026-2027 futbol sezonlarına ilişkin Süper Lig ve TFF 1. Lig müsabakaları yayın haklarının devri hakkında düzenlenen ihale, İhale Genel Şartnamesi'ne ve her bir pakete ilişkin Özel Şartnameler'e uygun olarak kapalı teklif ve pazarlık usulüyle yapılıyor.

Süper Lig ve TFF 1. Lig müsabakaları yayın haklarının devrine ilişkin ihalenin 29.02.2024 tarihine kadar tamamlanması hedefleniyor. Türkiye Futbol Federasyonu, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu hükümlerine tabi olmadığı gibi tüm teklifleri reddetmekte veya ihaleyi iptal etmekte serbesttir.