Süper Lig'de dev derbi! İşte Beşiktaş-Fenerbahçe maçında muhtemel 11'ler

Fenerbahçe Beşiktaş Galatasaray
Süper Lig'de dev derbi! İşte Beşiktaş-Fenerbahçe maçında muhtemel 11'ler

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında Beşiktaş sahası Tüpraş Stadyumu'nda Fenerbahçe’yi konuk edecek. Karşılaşma öncesi önemli notlar ve muhtemel 11'ler...

Trendyol Süper Lig'in geride kalan bölümünde çıktığı 14 maçın 8'ini kazanan, 2'sinde berabere kalan ve 4'ünden mağlup ayrılan Beşiktaş, 26 puanda. Siyah-beyazlı takım bu karşılaşmalarda 21 gol atarken, kalesinde 16 gol gördü ve haftaya averajla 3. sırada girdi.

Konuk ekip Fenerbahçe ise geride kalan 14 haftalık bölümde 12 galibiyet - 1 beraberlik ve 1 de mağlubiyet yaşadı. 37 gol atıp, 10 gol yediği bu karşılaşmalarda 37 puan toplayan sarı-lacivertliler, bir maç eksiğiyle Galatasaray'ın 3 puan gerisinde ikinci sırada yer alıyor. 

BEŞİKTAŞ'TA HEDEF YARIŞA TUTUNMAK

Teknik direktör Rıza Çalımbay'ın göreve gelmesinin ardından çıktığı 3 maçta 7 puan elde eden siyah-beyazlı takım, derbide Fenerbahçe'yi mağlup ederek şampiyonluk yarışına tutunmak istiyor. Beşiktaş, taraftarı önünde galip gelerek sarı-lacivertli ekiple arasındaki puan farkını 8'e indirmeyi hedefliyor.

SON YILLARDA BEŞİKTAŞ ÜSTÜNLÜĞÜ

İki takım arasındaki rekabette ise son yıllardaki Beşiktaş üstünlüğü dikkat çekiyor. Fenerbahçe ile oynadığı son 7 derbide mağlup olmayan siyah-beyazlı ekip, Fenerbahçe karşısında son yenilgisini 2019-2020 sezonunda yaşadı. Beşiktaş, 22 Aralık 2019'da Ülker Stadı'nda oynanan derbide sahadan 3-1 mağlup ayrılmıştı. Beşiktaş, 2019 Aralık'tan bu yana Fenerbahçe ile oynadığı maçlarda 3 galibiyet ve 4 beraberlik yaşadı.

GÖZLER ABOUBAKAR'DA

Ev sahibi ekibin gol yollarındaki umudu ise Vincent Aboubakar olacak... Beşiktaş'ın Kamerunlu futbolcusu Fenerbahçe'ye karşı oynadığı 5 derbide 4 kez fileleri havalandırmayı başardı. Siyah-beyazlı takımdaki eksiklere bakıldığında ise 4 futbolcu, sakatlıkları nedeniyle Fenerbahçe karşısında forma giyemeyecek. Tedavileri devam eden Arthur Masuaku, Valentin Rosier, Milot Rashica ve Yakup Arda Kılıç, maç kadrosunda yer almayacak.

YENİ BAŞKAN ARAT'IN İLK MAÇ HEYECANI

Öte yandan Beşiktaş'ta başkanlığa seçilen Hasan Arat, futbolda ilk maç heyecanını derbide yaşayacak. Olağanüstü seçimli genel kurulda Serdal Adalı'yı geçerek siyah-beyazlı kulübün 35. başkanı olan Arat, bu görevdeki ilk maç sınavını taraftarının önünde Fenerbahçe'ye karşı verecek.

Trabzonspor mağlubiyeti ve Yukatel Adana Demirspor beraberliğinin ardından üst üste iç sahada vavacars Fatih Karagümrük'ü 2-1, EMS Yapı Sivasspor'u da 4-1 mağlup eden sarı-lacivertliler ise ligde yeniden çıkışa geçmeyi başardı.

Sarı lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Rodrigo Becao ve Miha Zajc derbide forma giyemeyecekken, 2 isim de kart sınırında bulunuyor. Trabzonspor, VavaCars Fatih Karagümrük ve EMS Yapı Sivasspor maçlarında sarı kart gören Samet Akaydın, Beşiktaş deplasmanında kart görmesi durumunda Tümosan Konyaspor mücadelesinde takımını yalnız bırakacak.

Bitexen Antalyaspor, Yukatel Adana Demirspor ve VavaCars Fatih Karagümrük karşısında sarı kart gören Miguel Crespo da sınırda olan bir diğer isim.

Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal'ın bu sezon bütün maçlarda forma verdiği isimler Dusan Tadic ve Sebastian Szymanski oldu. Her iki oyuncu da lig ve Avrupa'da oynanan 25 maçta süre aldı. Dusan Tadic ligde oynanan 14 maçta 6 gol atıp 5 asist yaparken, bu sezon bütün kulvarlarda 25 maçta 10 gol kaydedip 6 kez de takım arkadaşlarını golle buluşturdu. Sebastian Szymanski'nin ise forma giydiği 25 maçta 10 golü ve 9 asisti bulunuyor. Polonyalı futbolcu, ligde boy gösterdiği 14 mücadelede 7 kez gol sevinci yaşarken 4 de asist yaptı.

Fenerbahçe'nin bu sezon en golcü ismi ise Edin Dzeko... Trendyol Süper Ligde 3 maç aradan sonra EMS Yapı Sivasspor filelerini havalandırarak gol sayısını 11'e çıkaran 37 yaşındaki futbolcu, Beşiktaş karşısında takımının hücumdaki en önemli kozu olacak.

MUHTEMEL 11'LER

Beşiktaş'ın muhtemel 11'i: Beşiktaş: Mert, Onur, Colley, Necip, Umut, Salih, Gedson, Chamberlain, Rebic, Muleka, Aboubakar

Fenerbahçe'nin muhtemel 11'i: Livakovic, Osayi Samuel, Djiku, Samet, Ferdi, İsmail, Fred, İrfan Can, Szymanski, Tadic, Dzeko

Kaynak: Haber Global TV