Dev derbide kazanan Fenerbahçe oldu

HABER MERKEZİ
Fenerbahçe Beşiktaş Süper Lig
Dev derbide kazanan Fenerbahçe oldu
FOTOĞRAF: AA

Süper Lig'in 34. haftasında Fenerbahçe, derbi maçta sahasında karşılaştığı Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti.

Süper Lig'in 34. haftasında oynanan dev maçta Fenerbahçe ile Beşiktaş kozlarını paylaştı.

Ülker Stadyumu'nda oynanan derbi karşılaşmasına ev sahibi ekip baskılı başladı.

Sarı-lacivertliler maçın 19. dakikasında talihsiz bir an yaşadı. İsmail Yüksek geçirdiği sakatlığın ardından oyuna devam edemedi ve oyuna Rade Krunic dahil oldu.

İsmail, 19. dakikada yerini Krunic’e bırakırken, sahada 8 yabancısı olan Fenerbahçe’de Becao’nun yerine Çağlar Söyüncü oyuna girmek zorunda kaldı.

Maçın 25. dakikasında Fenerbahçe'de Fred, Al Musrati'nin müdahalesiyle yerde kaldı. VAR'dan gelen uyarının ardından pozisyonu inceleyen Volkan Bayarslan Al Musrati'ye kırmızı kart gösterdi.

Fenerbahçe 10 kişi kalan rakibi karşısında golü 30. dakikada Michy Batshuayi ile buldu. Dusan Tadic'in ceza sahası içerisinde omzuyla indirdiği topa iyi vuran Belçikalı golcü takımını 1-0 öne geçirdi.

Mücadelenin ilk yarısı Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle tamamlandı.

Sarı-lacivertliler, 69. dakikada İrfan Can Kahveci'yle farkı 2ye çıkardı. Sebastian Szymanski'nin pasında sağ çaprazdan klas bir vuruş yapan İrfan Can durumu 2-0 yaptı.

Beşiktaş, 82. dakikada bulduğu golle farkı 1'e indirdi. Oyuna 78'de Semih Kılıçsoy'un yerine dahil olan Cenk Tosun yaptığı klas vuruşla fileleri havalandırdı.

Fenerbahçe 2-1'lik skorla derbiden 3 puanla ayrılan taraf oldu.

Fenerbahçe derbi galibiyetiyle puanını 89 yaptı ve Galatasaray ile olan puan farkını yeniden 4'e indirdi, 51 puanda kalan Beşiktaş ise 5. basamakta yer aldı.

Fenerbahçe ligde gelecek hafta deplasmanda Konyaspor ile karşılaşacak, Beşiktaş ise evinde Çaykur Rizespor'u ağırlayacak.