Süper Lig'de hangi takım, nasıl şampiyon olur?

Fenerbahçe Galatasaray Beşiktaş
Süper Lig'de hangi takım, nasıl şampiyon olur?

Süper Lig'de bugün 41. hafta maçları oynanacak. Alınacak sonuçlara göre bugün şampiyon belli olabilir ya da işler daha da karışabilir. İşte Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray için şampiyonluk senaryoları...

Süper Lig'de bitime son 2 maç kaldı. 41. hafta karşılaşmaları bugün oynanacak. Peki, ligde kalan maçlar baz alındığında kim, nasıl şampiyon olur. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın şampiyonluk senaryoları neler? İşte o ihtimaller...

BEŞİKTAŞ NASIL ŞAMPİYON OLUR, BEŞİKTAŞ'IN BUGÜN ŞAMPİYON OLMA İHTİMALİ VAR MI?

Galatasaray maçından 3-1 yenik ayrılan siyah beyazlılar liderlik koltuğunda oturuyor. Beşiktaş'ın ligdeki puanı 81. Bu konum da şampiyonluk için ipleri Beşiktaş'ın eline veriyor. 

Bugün evinde Fatih Karagümrük ve daha sonra deplasmanda Göztepe ile karşılaşacak siyah-beyazlılar bu iki maçtan en az 4 puan alması halinde Galatasaray ve Fenerbahçe'nin maçlarına bakmaksızın şampiyon olacak.

Beşiktaş'ın bu iki maçta 4'ten daha az puan çıkarması halinde ise Fenerbahçe ve Galatasaray'ın maçları belirleyici olacak. 

Beşiktaş'ın bugün kazanması, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın puan kaybetmesi halinde ise, Beşiktaş şampiyonluğunu ilan edecek.

FENERBAHÇE NASIL ŞAMPİYON OLUR?

Lider Beşiktaş'ın arkasından ikinci sırada olan, 79 puanlı Fenerbahçe, Galatasaray'ın 1 puan önünde yer alıyor. Fenerbahçe, Sivasspor ve Kayserispor maçlarında galip gelmesi halinde ligi sarı-kırmızılıların önünde bitirecek.

Ancak Fenerbahçe bu iki maçı kazansa da şampiyonluk için Beşiktaş'ın puan kaybetmesini bekleyecek. Beşiktaş son iki maçta en az 4 puan alırsa şampiyonluğunu ilan edecek. Ancak siyah-beyazlılar 4'ten az puan çıkarırsa Fenerbahçe'nin alacağı sonuçlar sarı-lacivertli ekibi şampiyon yapabilecek.

Fenerbahçe'nin şampiyonluk için kalan iki maçta Beşiktaş'tan en az 3 puan daha fazla puan toplaması gerekiyor. İki takımın puan eşitliğinde şampiyon Beşiktaş olacak. Siyah-beyazlılar, Fenerbahçe'ye karşı ikili averajı elinde bulunduruyor.

GALATASARAY NASIL ŞAMPİYON OLUR?

Derbi galibiyeti ile bir nefes alsa da, 78 puanla üçüncü sırada yer alan Galatasaray şampiyonluk için hem Beşiktaş'ın hem de Fenerbahçe'nin puan kayıplarını bekleyecek.

Fenerbahçe'nin 1, Beşiktaş'ın ise 3 puan gerisinde olan Galatasaray, kalan iki maçta alacağı sonuçların ardından Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın sonuçlarını bekleyecek. Galatasaray ligi zirvede Beşiktaş ile eşit puanda bitirirse ikili averajdaki eşitlik nedeniyle genel averaja bakılacak. Sarı-kırmızılılar eğer zirveyi eşit puanda Fenerbahçe ile paylaşırsa ikili averajda üstün olduğu için şampiyonluğunu ilan edecek.

Kaynak: Haber Global TV

Galatasaray Beşiktaş fenerbahçe