Süper Lig'de gündüz maçları oynanacak mı? Galatasaray - Sivasspor maçının saati değişecek mi? Digiturk'ten açıklama var

Galatasaray Sivasspor
Süper Lig'de gündüz maçları oynanacak mı? Galatasaray - Sivasspor maçının saati değişecek mi? Digiturk'ten açıklama var

Türkiye Süper Ligi'nin resmi yayıncısı Digiturk'ün Spor İçerikleri'nden Sorumlu Grup Başkanı Saad Saleh Al-Hudaifi, merak edilen soruları yanıtladı.

Türkiye Süper Ligi'nin resmi yayıncısı Digiturk'ün Spor İçerikleri'nden Sorumlu Grup Başkanı Saad Saleh Al-Hudaifi, Katar'ın Doha kentinde bulunan beIN Media Group'un merkez üssünde, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

GALATASARAY, SİVASSPOR MAÇININ SAATİNİN ERKENE ALINMASINI İSTİYOR

Galatasaray'ın Sivasspor maçının saat 16.00'ya alınması yönünde bir talebi olduğunu belirten Al-Hudaifi, yayıncı kuruluş olarak bu talebe sıcak baktıklarını ancak bu konudaki son kararı Türkiye Futbol Federasyonu'nun vereceğini açıkladı.

- Türkiye Futbol Federasyonu temelde saat değişikliğine karşı değil ancak bunun için saat 19.00 slotuna başka bir büyük takımın maçının koyulması gerekiyor. Dolayısıyla Galatasaray'ın talebinin kabul görmesi için maç saatlerindeki değişiklikten etkilenecek tüm takımların onayına ihtiyaç var. 

TFF VE 4 BÜYÜKLER GÜNDÜZ MAÇLARINA SICAK BAKMIYOR

Yayıncı kuruluş olarak büyük takımların gündüz maçı oynamasına sıcak baktıklarını belirten Al-Hudaifi, ne Türkiye Futbol Federasyonu'nun ne de büyük kulüplerin saat 13.00'te oynanacak maçlara sıcak bakmaması nedeniyle bu projenin bu sezon için rafa kalktığını ve uygulanamadığını söyledi.

FİKSTÜR VE FENERBAHÇE

Spor ekonomisinin gelişmesi için büyük kulüplerin en fazla izleyici çeken gün ve saatlerde maçlarını oynamasına ihtiyaç olduğunu söyleyen Al-Hudaifi, bu sebepten dolayı büyük takımların maçlarını Cuma-Cumartesi ve Pazar günlerinde, yani hafta sonunda oynamasını çok önemsediklerini belirtti.

- Süper Lig'in ilk yarısında Fenerbahçe 3, Beşiktaş 4, Galatasaray 6 kez Cuma günü maça çıkarken Trabzonspor bu dönemde Cuma maçı oynamadı.

Fenerbahçe'nin ligin ilk yarısında Galatasaray'ın yoğunlukla Cuma maçları oynamasına yönelik getirdiği eleştiriye ilişkin olarak yayıncı kuruluş, bunun sebebinin sarı-kırmızılıların aynı dönemde oynadığı Şampiyonlar Ligi maçları olduğunu belirtti. 

- Cuma, Cumartesi ve Pazar günlerinin izleyicilerden en çok ilgi gören günler olmasına rağmen Fenerbahçe'nin Süper Lig'in ilk yarısında bazı maçlarını Pazartesi günü oynamış olması, yayıncı kuruluşun beklentisini karşılamamış durumda.

Prensip olarak Avrupa'da yoluna devam eden takımların fikstür taleplerini yerine getirmeye çalıştıklarını belirten Al-Hudaifi, fikstürün sezon sonuna dek kalan bölümünün henüz açıklanmamasının nedeni olarak ise Başakşehir'in Avrupa Ligi'nde yoluna devam etmesini gösterdi.

İÇERİK PAYLAŞIMI KONUSUNDA YOUTUBE İLE GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

BeIN SPORTS'un goller, maç özetleri, röportajlar vb. içeriklerinin sosyal medya ve Youtube'da kısıtlı şekilde paylaşılmasının Youtube ile gelir paylaşımı konusunda henüz anlaşmaya varılamamasından kaynaklandığı belirten Al-Hudaifi, yapılacak yeni görüşme sonrasında kısa sürede bu sorunu çözüme kavuşturacaklarını ve içeriklerin Youtube'da daha çeşitli şekilde paylaşılacağını ifade etti.

KORSAN YAYINLAR TÜRK FUTBOLUNA ZARAR VERİYOR

İllegal yayınlarla mücadele konusunda yeterli desteğin sağlanamamasından yakınan Al-Hudaifi, bu konuda topyekun mücadele açısından Türkiye'nin yeterli çabayı göstermediğini ve bu durumun yayıncı kuruluştan daha çok Türk futbol markasına zarar verdiğini söyledi.

Süper Lig Digiturk BeinSports Saad Saleh Al-Hudaifi