Süper Kupa ne zaman, nerede oynanacak? TFF ve başkanların görüşmesinin detayları ortaya çıktı

HaberGlobal.com.tr
Fenerbahçe Galatasaray

Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa finali ne zaman, nerede oynanacak? TFF ile kulüp başkanları arasında yapılan görüşmenin detaylarını Haber Global Spor Müdürü Sercan Hamzaoğlu anlattı.

Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa finaline dair kulüp başkanları ve TFF arasındaki temasın detaylarını Haber Global Spor Müdürü Sercan Hamzaoğlu anlattı:

"TFF, ocak ayının ilk haftasında iki kulüp başkanıyla istişare yaptı. "Ocak ayının son haftasında final oynansın" dendi. Başkanlar yoğun fikstür olduğunu söyledi. Federasyon da bunu tekrar değerlendirdi. Maç Samsun'da net olarak oynanacaktı. 2 takımın hocası ve başkanı sıcak bakmayınca tekrar bir araya geldiler. İki kulüp başkanı, "Biz maçı bir deprem bölgesinde oynayalım" dedi. TFF de memnuniyetle karşıladı. Deprem bölgesindeki statların zeminleri ise iyi durumda değil. Statların da uygun olması lazım. Bunun üzerine tekrar gözden geçirilebileceğini düşünüyorum bu durumun. Zeminler final maçına uygun değil. TFF tarafında bu işin en geç martta bitirilmesi isteniyor.

KULÜPLERE ÖDENEN PARA NE OLACAK?

Riyad'da kulüplere 2'şer milyon dolara yakın para ödendi. Net bilgi şu. TFF ücretlerden kesinti yapılarak Riyad'a parayı gönderecek, kulüplerin alacaklarından düşülecek."