Sultanlar Ligi'nde yeni sezon başlıyor! Ligin yıldızlarından özel açıklamalar!

Dünyanın en rekabetçi kadın voleybol liglerinden biri olan Misli.com Sultanlar Ligi'nde yeni sezon 8 Ekim'de start alacak. Heyecana sayılı günler kala ligin yıldız isimleri Haberglobal.com.tr'ye konuştu, kendilerinin ve takımlarının hedeflerini anlattı.

Yoğun bir milli takım sezonunun ardından voleybol kısa bir ara verebildi ancak bu kez de gözler kulüplere çevriliyor. Kulüpler seviyesinde yeni sezonlar yavaş yavaş start almak üzere. Dünyanın en yarışmacı ve en güçlü birkaç kadın voleybol liginden biri olan Misli.com Sultanlar Ligi, 8 Ekim'de start alacak.

Ligde 14 takım mücadele etmekte. İlk iki haftanın programı ise belli oldu. Sezonun ilk maçında Bolu Belediye, Fenerbahçe Opet'i konuk edecek. Maç saat 16.00'da başlayacak ve TRT Spor Yıldız'dan naklen yayınlanacak.

Yeni sezon öncesi Vakıfbank'tan Meryem Boz ve Michelle Bartsch-Hackley; Eczacıbaşı Dynavit'ten Beyza Arıcı ve Jordan Thompson; Fenerbahçe Opet'ten ise Dicle Nur Babat yaklaşan sezonu ve hazırlık sürecini değerlendirdi.

MAVİ ŞİMŞEK: 'KATKIMIN ÇOK BÜYÜK OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM'

Milli Takım'ın deneyimli yıldızı “Mavi Şimşek” Meryem Boz, Vakıfbank'ın yeni transferi. Türkiye'de Avrupa'da tüm kupalara talip olan Vakıfbank'ın bu talepkar doğasını sorduğumuzda Meryem, “Vakıfbank kurulduğundan beri hep hedefleri yüksek ve kupalara talip olan bir kulüp” diyor ve ekliyor:

“Hem çok güzel bir aile hem çok güzel bir kulüp hem de çok profesyonel bir ekip. Ben de bu ekibin içinde olacağım. Katkımın çok büyük olacağını düşünüyorum. Burada oynayan her sporcu, antrenör ya da burada yer alan ekipten herkes bence çok şanslı ve çok mutludur benim gibi diye düşünüyorum.”

Sultanlar Ligi'nde yeni sezon başlıyor! Ligin yıldızlarından özel açıklamalar! - Resim : 1

Takım arkadaşı Michelle Bartsch-Hackley ise takım arkadaşlarıyla yeniden bir arada olmanın heyecanını yaşadığını vurguluyor ve ekliyor:

“Yeni yüzler var takımda, genç arkadaşlarımız da var. Bunun olumlu yansıyacağını düşünüyorum. Giovanni özellikle genç oyunculardan en iyiyi almakta çok başarılı. Eğlenceli, rekabetçi bir takım olacağız. Umarım taraftarlar da maçlara gelir ve çok iyi bir sezon geçiririz.”

THOMPSON, TEMPO VE AGRESİF OYUNA ALIŞKIN

Eczacıbaşı Dynavit ise sezona antrenör değişikliğiyle başlıyor. Sözleşmesi biten Marco Aurelio Motta'nın yerine Ferhat Akbaş göreve geldi.

Eczacı'nın çiçeği burnunda hocası tüm açıklamalarında yüksek tempolu ve agresif oyuna vurgu yapıyor. Jordan Thompson, ABD Milli Takımı'ndan yüksek tempoya alışık olduğunu, zorluk çekmeyeceğini ve kendisi için oldukça iyi bir sistem olduğunu vurguluyor.

Sultanlar Ligi'nde yeni sezon başlıyor! Ligin yıldızlarından özel açıklamalar! - Resim : 2

Hazırlık çalışmalarını sürdüren Eczacıbaşı Dynavit'te Milli Takım'ın genç yıldızlarından Yasemin Güveli'nin ön çapraz bağının kopması ve uzun süre salonlardan uzak kalacak olması şok etkisi yarattı. Bu üzücü haber takımın bir süre yüksek tempolu oyunda ve sıkı maratonda rotasyonun üç orta oyuncuya düşeceğini de gösteriyor.

BEYZA BASKIYA HAZIR!

O orta oyunculardan biri olan Beyza Arıcı bu baskıya hazır. Beyza şunları söylüyor:

“Hazırım. Bahsettiğiniz gibi agresif bir oyun ve kendi saha içindeki karakterimin agresif olduğunu düşünüyorum. İnatçı ve agresif bir yapı gerekli. Yasemin arkadaşım için üzgünüm. Genç yaşında böyle bir sakatlık yaşaması onun daha güçlü dönmesini sağlayacak. Üç orta oyuncu olmamız üzerimizdeki sorumluluk ve iyi anlamdaki yükün arttığını gösteriyor. Ama bunu hepimizin kaldırabileceğini düşünüyorum.”

Sultanlar Ligi'nde yeni sezon başlıyor! Ligin yıldızlarından özel açıklamalar! - Resim : 3

“Bu yaz dönemindeki çalışmalarımın karşılığını hızlı oyunda alıyorum” diyen Beyza kupalar kazanmak istiyor. U23 Milli Takımı'nın 2017'de elde ettiği dünya şampiyonluğunda turnuvanın en değerli orta oyuncusu seçilen Beyza, “Milli Takım'a yeniden dönerek başarılı bir döneme geçmek istiyorum” ifadelerini de kullanıyor.

FENERBAHÇE'DE GENÇLEŞME

Sezonun iddialı ekiplerinden Fenerbahçe Opet'in deneyimli ismi Dicle Nur Babat ise takımdaki değişimden ve gençleşme hamlesinden söz ediyor:

“Bu sene takımımızda çok fazla oyuncu değişimi gerçekleşti ve çok gençleştik. Takım oyunu olan bir branşta bu değişimin mutlak bir adaptasyon sürecine ihtiyacı vardır. Bu uyum sürecini atlamak için birlikte çok iyi çalışıyoruz.”

'TÜM KUPALARA TALİBİZ...'

Başarılı orta oyuncu bunlara rağmen tüm kupalara talip olduklarının da altını “Fenerbahçe Spor Kulubü arması taşımak her zaman en iyisine sahip olmayı gerektirir. Bu sene bütün kupalara talibiz. Bu hedefimize ulaşmak için de en büyük gücümüz olan taraftarımızın desteğiyle elimizden gelenin en iyisini yapacağız” sözleriyle çiziyor.

Fenerbahçe Opet'in yanı sıra doğal favoriler Vakıfbank ve Eczacıbaşı Dynavit ile bu sezon CEV Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olan THY dikkat çeken ekipler arasında. Ligin ikinci haftasında 12 Ekim'de Eczacıbaşı, Vakıfbank'ı konuk edecek. İki takım 5 Ekim'de ise Şampiyonlar Kupası'nda mücadele edecek.

metin.aktasoglu@haberglobal.com.tr 

Kaynak: Web Özel

Sultanlar Ligi Eczacıbaşı Dynavit Vakıfbank Fenerbahçe Opet