Stefan Kuntz, Ermenistan beraberliğini değerlendirdi

A Milli Takım
Stefan Kuntz, Ermenistan beraberliğini değerlendirdi

A Milli Takım teknik direktörü Stefan Kuntz, 1-1 biten Ermenistan maçıyla ilgili, "Pozitif olarak bakabileceğimiz nokta takımın son ana kadar bırakmamış olmaması, negatif görebileceğimiz konu eksiklerimizin sahaya yansıdığını söyleyebiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

A Milli Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu beşinci hafta maçında Eskişehir Yeni Stadı’nda karşılaştığı Ermenistan ile 1-1 berabere kaldı.

Karşılaşmanın ardından A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz açıklamalarda bulundu.

90 dakikayı değerlendirerek sözlerine başlayan Kuntz, "İlk devre oyunumuzu sahaya yansıttığımızı düşünüyoruz. Ermenistan'ı baskı altına aldık. İlk devrede eleştirebileceğim tek konu golü bulamamamızdı. Muhtemelen oyuncuların devreden sonra biraz özgüvenlerinde düşüş olduğunu düşünüyorum. Pozisyon hatası ve iki oyuncunun ıskası gole sebebp oldu. Ona rağmen takım direnmeye çalıştı ve bilhassa oyuncu değişikliklerinden sonra oyuncular direndi. En sonunda golü bulabildik. Pozitif olarak bakabileceğimiz nokta takımın son ana kadar bırakmamış olmaması, negatif görebileceğimiz konu eksiklerimizin sahaya yansıması." dedi.

Mücadeleye ilişkin Kuntz ayrıca, "Sakin kafayla doğru kararları verip analizimizi yapmaya çalışıyorum. Tribünler bize çok güzel bir şekilde destek oldu. İlk devrede biraz daha hızlı oynayabilirdik. Buna rağmen 5-6 tane pozisyona girdik. Böyle maçlarda bazen golü atabilecek forvetin eksik olduğunu görebiliyorsunuz." açıklamasında bulundu.

Stefan Kuntz sözlerini şöyle tamamladı, "Takıma söyledim. Kimse bize bir şey hediye etmiyor. Ekim ayındaki maçlarda 6 puan almamız gerekiyor."

Kaynak: Diğer

A Milli Takım stefan kuntz Türkiye Ermenistan maçı